Hadjárat indult Brazíliában a Rolling Stones énekese ellen, amiért nekik szurkolt a németek ellen. Jagger szeretete ugyanis pontosan annyit ér, mint Piszkos Fredé.

Az √©nekest annyian t√°madj√°k a Twitteren √©s egy√©b k√∂z√∂ss√©gi m√©diafel√ľleteken, hogy az egyik fi√°nak brazil anyja k√©nytelen volt megv√©deni: "Szab√°lyos cyber zaklat√°s folyik... √©s mindenkit arra k√©rn√©k, hogy gondolkozzon, mielŇĎtt b√°rkit is zaklatni kezd. Lehet, hogy ez nem tŇĪnik nagy dolognak, de Mick is emberi l√©ny, √©s nem √©rdemli meg, hogy mi, brazilok √≠gy b√°njunk vele" ‚Äď mondta Luciana Gimenez, aki Jagger Lucas nevŇĪ fi√°nak az anyja.

Jaggerre az√©rt haragszanak a brazilok, mert a babona szerint ha Mick Jagger szurkolni kezd egy csapatnak a v√©b√©n, az menthetetlen√ľl veres√©get szenved. "Az elsŇĎ n√©met g√≥l√©rt felelŇĎss√©get v√°llalok, de a t√∂bbi hat√©rt nem" - mondta a meccs ut√°n a Sunnak, de a jelek szerint nem tudta ezzel kiengesztelni a brazilokat.

A 70 √©ves Jagger rossz sz√©ri√°ja m√©g a 2010-es v√©b√©n kezdŇĎd√∂tt, amikor a helysz√≠nen szurkolt az USA-nak Gh√°na ellen, Angli√°nak N√©metorsz√°g ellen √©s a braziloknak a hollandok ellen. Mindh√°rom csapat kiesett. Id√©n pedig ott folytatta, ahol abbahagyta.

Advertisement

A Twitteren buzd√≠totta Angli√°t az olaszok √©s Uruguay ellen, √©s a Rolling Stones olaszorsz√°gi √©s portug√°liai koncertjein is azzal biztatta a k√∂z√∂ns√©get, hogy a csapatuk tov√°bbjut a csoportjukb√≥l. Ezek ut√°n a brazilok nem √∂r√ľltek neki, hogy Jagger feltŇĪnt Belo Horizont√©ban a trib√ľn√∂n f√©lig brazil fi√°val, de hi√°ba k√©sz√≠tett egy szurkol√≥ kartonpap√≠r Jaggert "Hajr√° N√©metorsz√°g!" sz√∂vegbubor√©kkal, nem siker√ľlt elŇĪzni az √°tkot.

Fotó: AP Photo/Frank Augstein