Illustration for article titled Mick Jagger csak egy német gólról tehet a hétből

Hadjárat indult Brazíliában a Rolling Stones énekese ellen, amiért nekik szurkolt a németek ellen. Jagger szeretete ugyanis pontosan annyit ér, mint Piszkos Fredé.

Advertisement

Az énekest annyian támadják a Twitteren és egyéb közösségi médiafelületeken, hogy az egyik fiának brazil anyja kénytelen volt megvédeni: "Szabályos cyber zaklatás folyik... és mindenkit arra kérnék, hogy gondolkozzon, mielőtt bárkit is zaklatni kezd. Lehet, hogy ez nem tűnik nagy dolognak, de Mick is emberi lény, és nem érdemli meg, hogy mi, brazilok így bánjunk vele" – mondta Luciana Gimenez, aki Jagger Lucas nevű fiának az anyja.

Jaggerre azért haragszanak a brazilok, mert a babona szerint ha Mick Jagger szurkolni kezd egy csapatnak a vébén, az menthetetlenül vereséget szenved. "Az első német gólért felelősséget vállalok, de a többi hatért nem" - mondta a meccs után a Sunnak, de a jelek szerint nem tudta ezzel kiengesztelni a brazilokat.

Advertisement

A 70 éves Jagger rossz szériája még a 2010-es vébén kezdődött, amikor a helyszínen szurkolt az USA-nak Ghána ellen, Angliának Németország ellen és a braziloknak a hollandok ellen. Mindhárom csapat kiesett. Idén pedig ott folytatta, ahol abbahagyta.

A Twitteren buzdította Angliát az olaszok és Uruguay ellen, és a Rolling Stones olaszországi és portugáliai koncertjein is azzal biztatta a közönséget, hogy a csapatuk továbbjut a csoportjukból. Ezek után a brazilok nem örültek neki, hogy Jagger feltűnt Belo Horizontéban a tribünön félig brazil fiával, de hiába készített egy szurkoló kartonpapír Jaggert "Hajrá Németország!" szövegbuborékkal, nem sikerült elűzni az átkot.

Advertisement

Fotó: AP Photo/Frank Augstein

Share This Story

Get our newsletter