Illustration for article titled Michael Jackson magának akarta a Star Wars leggyűlöltebb szerepét

Az énekes Jar Jar Binks bőrébe bújt volna, de az idióta gungan szerepét Ahmed Best kapta, aki most a Vice-nak mesélt a részletekről.

Advertisement

Best elég sok minden másról is beszél az interjúban – például arról, hogy milyen volt elviselni azt a gyűlölethullámot, amit a rajongóktól és az újságíróktól kapott. A legérdekesebb sztorit viszont egyből a cikk elején ellövi.

A színész George Lucas, a rendező gyerekei és Natalie Portman társaságában látogatott el egy Michael Jackson-koncertre. Az előadás után a színpad mögött találkoztak az énekessel, akinek Lucas nem a rendes nevén, hanem Jar Jarként mutatta be Bestet, aki ezen, és Jackson reakcióján – egy legkevésbé sem lelkesnek tűnő ó, okén – eléggé meglepődött.

Advertisement

Amikor pár órával később a színész megkérdezte Lucast, hogy mégis mi volt ez az egész, a rendező elmondta, Jackson maga akarta eljátszani Jar Jart, viszont sminkben és kellékekkel képzelte el a szerepet, kábé, mint amikor Thrillerben zombiskodott. Lucas viszont CGI-t akart, nem tudtak megállapodni, úgyhogy a rendező inkább mást keresett.

Best szerint az is közrejátszhatott a dologban, hogy Michael Jackson szereplése nagyobb durranás lett volna, mint maga a film, ezt pedig a rendező nyilván nem akarta.

Share This Story

Get our newsletter