DĂ©lutĂĄn 3-tĂłl ugyanis a futballszurkolĂłk demonstrĂĄlnak a Kossuth tĂ©ren vasĂĄrnap. LĂ©tezik tehĂĄt egy olyan, elsƑre valĂłszĂ­nƱtlennek tƱnƑ forgatĂłkönyv is, hogy ez a kĂ©t tĂŒntetĂ©s idƑvel egyesĂŒl.

Az alĂĄbbi tizenhĂ©t csapat szurkolĂłi vesznek rĂ©szt a focidrukkerek tĂŒntetĂ©sĂ©n: BĂ©kĂ©scsaba, Debrecen, DiĂłsgyƑr, DunaĂșjvĂĄros, FerencvĂĄros, HaladĂĄs, HonvĂ©d, KaposvĂĄr, KecskemĂ©t, MTK, NyĂ­regyhĂĄza, Paks, PĂ©cs, Újpest, Videoton, Zalaegerszeg, Szeged.

És hogy miĂ©rt? "A hazai labdarĂșgĂł stadionok elnĂ©ptelenedĂ©se, a magyar labdarĂșgĂĄsban tapasztalhatĂł több Ă©vtizedes hanyatlĂĄs, a valĂłs problĂ©mĂĄkkal valĂł szembenĂ©zĂ©s helyetti örökös kifogĂĄskeresĂ©s" ellen, Ă©s az ĂŒgy Ă©rdekĂ©ben a hĂ©tvĂ©gi bajnoki fordulĂł bojkottjĂĄra is felszĂłlĂ­tanak.

Az internetadĂł elleni tĂŒntetĂ©s 6-kor kezdƑdik, Ă©s eredetileg az is a Kossuth tĂ©ren lett volna, de vĂ©lhetƑen a mĂĄsik buli miatt ĂĄttettĂ©k a nem tĂșl tĂĄvoli JĂłzsef nĂĄdor tĂ©rre. És Ășgy tƱnik, ezen kivĂ©telesen ezernĂ©l többen lesznek.

Vajon elkĂ©pzelhetƑ-e, hogy a kĂ©t, teljesen mĂĄshonnĂ©t Ă©rkezƑ, Ă©s vĂ©lhetƑen mĂĄs vilĂĄgnĂ©zetet vallĂł csoport fĂ©lreteszi az ideolĂłgiai ellentĂ©teket? Ha elsƑre el is hessegetnĂ©tek ezt a teĂłriĂĄt, lehet, hogy nem is akkora hĂŒlyesĂ©g. Az ultrĂĄk ugyanis Ă©vek Ăłta hevesen gyƱlölik a kormĂĄnyt a szurkolĂłellenes intĂ©zkedĂ©sei miatt. SƑt!

Advertisement

Az internet a magyar ultrĂĄknak is nagyon fontos (az Ultras Liberi csoportnak 60 ezernĂ©l is több követƑje van a Facebookon), Ă©s volt mĂĄr pĂ©lda arra is, hogy fociszurkolĂłk belekeveredtek politikai tĂŒntetĂ©sekbe - errƑl GergĂ©nyi PĂ©ter Ă©s PetrĂ©tei JĂłzsef tudnĂĄnak mesĂ©lni (elƑbbi budapesti rendƑrfƑkapitĂĄny, utĂłbbi pedig igazsĂĄgĂŒgyminiszter volt a 2006-os zavargĂĄsok idejĂ©n, akkor kigyulladt a tĂ©vĂ©szĂ©khĂĄz). NĂ©gy nap mĂșlva okosabbak leszĂŒnk, de konteĂłnak nem rossz, ugye?