Mi van, ha az ultrák csatlakoznak a netadó elleni tüntetéshez?

Illustration for article titled Mi van, ha az ultrák csatlakoznak a netadó elleni tüntetéshez?

Délután 3-tól ugyanis a futballszurkolók demonstrálnak a Kossuth téren vasárnap. Létezik tehát egy olyan, elsőre valószínűtlennek tűnő forgatókönyv is, hogy ez a két tüntetés idővel egyesül.

Advertisement

Az alábbi tizenhét csapat szurkolói vesznek részt a focidrukkerek tüntetésén: Békéscsaba, Debrecen, Diósgyőr, Dunaújváros, Ferencváros, Haladás, Honvéd, Kaposvár, Kecskemét, MTK, Nyíregyháza, Paks, Pécs, Újpest, Videoton, Zalaegerszeg, Szeged.

És hogy miért? "A hazai labdarúgó stadionok elnéptelenedése, a magyar labdarúgásban tapasztalható több évtizedes hanyatlás, a valós problémákkal való szembenézés helyetti örökös kifogáskeresés" ellen, és az ügy érdekében a hétvégi bajnoki forduló bojkottjára is felszólítanak.

Az internetadó elleni tüntetés 6-kor kezdődik, és eredetileg az is a Kossuth téren lett volna, de vélhetően a másik buli miatt áttették a nem túl távoli József nádor térre. És úgy tűnik, ezen kivételesen ezernél többen lesznek.

Advertisement

Vajon elképzelhető-e, hogy a két, teljesen máshonnét érkező, és vélhetően más világnézetet valló csoport félreteszi az ideológiai ellentéteket? Ha elsőre el is hessegetnétek ezt a teóriát, lehet, hogy nem is akkora hülyeség. Az ultrák ugyanis évek óta hevesen gyűlölik a kormányt a szurkolóellenes intézkedései miatt. Sőt!

Advertisement

Az internet a magyar ultráknak is nagyon fontos (az Ultras Liberi csoportnak 60 ezernél is több követője van a Facebookon), és volt már példa arra is, hogy fociszurkolók belekeveredtek politikai tüntetésekbe - erről Gergényi Péter és Petrétei József tudnának mesélni (előbbi budapesti rendőrfőkapitány, utóbbi pedig igazságügyminiszter volt a 2006-os zavargások idején, akkor kigyulladt a tévészékház). Négy nap múlva okosabbak leszünk, de konteónak nem rossz, ugye?

Share This Story

Get our newsletter