10:43 A főzés már megkezdődött, csak mi nem vagyunk még a helyszínen, mert 11-kor indul a küldöttség taxija a hotelból. De a webes közvetítés révén most azt láthattuk, hogy a magyar csapat pattogósan mozog a 11-es boxban, Széll Tamás dögösebben néz, mint valaha és úgy keni formába a halhabot, hogy még a mi térdünk is remegni kezdett. A zászlós-trombitás-szurkolósapkás magyar tábor pedig pont olyan lelkes, mint a többi visító szurkolócsoport a nagy lelátón.

10:48 Lehetett volna több magyar szurkoló is, mert az egyik gasztronómiai társaság buszt bérelt a kiszállításukra, de aq végén csak 8 jelentkező volt, így a busz nem jött. De aki itt van, az pörög, mint margarinnal megkent gasztroblogger.

Advertisement

10:53 Lemaradni nem fogunk semmiről, a versenyzők öt órán át főznek és utána jön a tálalás.

10:55 A vb műsorvezetői a magyar csapat bűvös kockáját nézegetik. Ez ugyanis a vizuális koncepció lényege, mármint az utalgatás a kockára.

Advertisement
Illustration for article titled Mi vagyunk a legdögösebbek - Élőben a szakácsvilágbajnokságról - TECHNIKAI GUBANCOK

10:57 A norvégok és a japánok között áll a magyar főzőbox. Jelent-e ez bármit is? Nyilván nem, cserébe jól hangzik. Most nekivágunk az útnak, kis idő múlva újra jelentkezem.

Advertisement

11:13 Még nem vagyunk ott a helyszínen, ahol egy, a lelátó fölött  ide-oda röpködő léghajóval gerjesztik a közönséget. A léghajó egyébként nem lövi vagy bombázza, hanem kamerázza a szurkolókat.

11:15 Még Sri Lankáról is jött vagy egy tucatnyi drukker. Ők is először vannak világdöntőben és hasonló fémkeretbe kenegetnek hasonló habot, mint mi. 

Advertisement

11:18 Az észt elnök felesége ott drukkol  helyszínen, egy hímzett népművészeti blúzban, szuper szőke hajjal. Hol van ilyenkort Herczeg Anita Asszony?

11:21 Az olasz ultrák néznek ki talán a legjobban a háromszínű szakácssapkájukban. Látjetóleg egyikük sem gondolkodott el azon, hogy jó ötlet-e élő közvetítésben hatalmas péniszpótlékot viselni a fejünk búbján. De a gondolkodás, mint közismert, a drukkolás halála.

Advertisement

11:24 Az összes séf leszegett fejjel dolgozik, görcsös tempóban. Bezzeg az olasz azonnal felemelte a fejét és rávigyorgott az odaérkező moderátorokra.

11:28 A legdallamosabb nevű versenyző mindenképp a svájci Theo Chiaravalotti. És ő nem is tűnik idegesnek.

Advertisement

12:43 Zaklatottan hívott Laci Lyonból és kérte, hogy írjam meg, hogy a közvetítésnek technikai és szervezési okok miatt egyelőre vége szakad, ő követi a versenyt, és amint tud, jelentkezik. "Hosszú lenne elmagyarázni!" Én valami nemzetközi gasztróösszeesküvést vagy egy riválos szakácscsapat EMP-jét sejtem a háttérben. - KD

Share This Story

Get our newsletter