​Mi történne, ha lehallgatnák Pintér Sándor és Matolcsy beszélgetését?

"Eközben a TEK felégetné az Időkép.hu főhadiszállását, követelve a felhőalkalmazás kódját." Will Freeman felhasználó megírta a nyár legviccesebb kommentjét arról, hogy a lengyel lehallgatási botrány hogy nézne ki nálunk.

Advertisement

Az alapsztori ebben a posztban olvasható, a lényeg, hogy miután egy lengyel hetilap lehozta a belügyminiszter és a jegybankelnök igen cinkes, lehallgatott beszélgetését, a rendőrök és titkosügynökök elárasztották a szerkesztőséget és fizikai erőszakkal el akarták venni a főszerkesztő laptopját, amit nem adott oda. Erre kommentelt Will Freeman, elképzelve, hogy ugyanez hogy nézne ki nálunk

Ha ilyen nálunk lenne, akkor kimenne egy osztag TEK-es, és követelné a szerkesztőség tagjaitól, hogy adják át a Google Drive-ot. Akkor mindenki elkezdene nekik mentegetőzni, hogy az igazából a felhőben van. Akkor a Tomcat 48 mintás gyakorlóban elmenne a Google budapesti belvárosi épületéhez, borogatná a trendi bútorokat, kicsit zsidózna, aztán végre megértené a sikítozó kollégák panaszát, hogy rossz helyre jött, mert ez a Prezi, a Google egy emelettel lejjebb van. Akkor lemenne oda, ott elmondanák, hogy ez csak hirdetésértékesítési osztály, és itt nincsenek szerverek, de azért köcsögségből lebaszná a biztosítékot, amivel aztán hetekig házalna a neten, hogy ő mekkora csávó, annak ellenére, hogy az épület minden pontját szünetmentes tápegységek védik. Eközben a TEK felégetné az Időkép.hu főhadiszállását, követelve a felhőalkalmazás kódját. Végül mikor már a Heti Hetes és a Klub Rádió is a hangfelvétellel foglalkozik, akkor az újságírók a szégyenérzettől önként törölnék a hangfelvételt, mert nem akarnak egy platformra kerülni a régi kommerekkel.

Advertisement

Levett kalappal nevetünk, köszönjük, Will!

Share This Story

Get our newsletter