This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Mi történne, ha egy szamárcsődör beakasztana Semjén Zsolt lovának?

A trafikkiosztás megmutatta, hogy teljes mélységében kiépült a magyar állampárt, mostantól már a kiskereskedelmi döntéseket is az egykori megyei párttikároknak megfelelő választókerületi elnökök hozzák. Az infotörvény módosítási kísérlete megmutatta, hogy már a látszatra sem akar adni a kormányzat, és a demokratikus rendszerek olyan - minimális bürokratikus kavarással egyébként kijátszható - kötelező függelékei is idegesítik őket, mint a közérdekű információk kötelező megadása újságíróknak.

Advertisement

Most, hogy Áder János köztársasági elnök visszadobta a Parlamentnek szégyenteljes, afrikai katonai diktatúrákhoz illő törvényt, hamar ki fog derülni, hogy tényleg végleges-e a szakítás a civlizált normákkal. Bár ez az afrikai juntázás azért nem eléggé pontos párhuzam, mert az afrikai rezsimek nem humorosak. Az viszont az, hogy az Átlátszó meg a 444.hu kellemetlen ügyekben kér ki közérdeká adatokat, erre 48 órán belül törvénymódosítással akarják gyakorlatilag megszüntetni az adatszolgáltatási kötelezettséget. Ez pontosan olyan, mintha ma leszarná egy sirály Kövér Lászlót a Kossuth téren, erre Cser-Palkovics képviselő holnap benyújtana egy törvénymódosítást ami kötelező évi sirályirtást ír elő az önkormányzatoknak, aztán amikor holnap egy szamárcsődör beakasztana Semjén Zsolt lovának, a hétvégére is összehívnák a parlamentet, hogy becikkelyezhessék a szamárherélési törvényt.

Szóval most el fog válni a szar a májtól. Ha a kormánypárti frakciók változatlan formában nyomják be újra a törvényt, akkor tényleg nem érdekli őket még a látszat sem. Ha visszavonják teljesen, akkor legalább icipicit félnek az európaiak megvetésétől. Ha módosítják, és úgy nyújtják be megint, az pont olyan, mintha változatlanul tennék, hiszen ennek a javaslatnak már az alapszándéka is minden ízében demokrácia- és átláthatóságellenes volt.

Share This Story

Get our newsletter