A trafikkioszt√°s megmutatta, hogy teljes m√©lys√©g√©ben ki√©p√ľlt a magyar √°llamp√°rt, mostant√≥l m√°r a kiskereskedelmi d√∂nt√©seket is az egykori megyei p√°rttik√°roknak megfelelŇĎ v√°laszt√≥ker√ľleti eln√∂k√∂k hozz√°k. Az infot√∂rv√©ny m√≥dos√≠t√°si k√≠s√©rlete megmutatta, hogy m√°r a l√°tszatra sem akar adni a korm√°nyzat, √©s a demokratikus rendszerek olyan - minim√°lis b√ľrokratikus kavar√°ssal egy√©bk√©nt kij√°tszhat√≥ - k√∂telezŇĎ f√ľggel√©kei is ideges√≠tik ŇĎket, mint a k√∂z√©rdekŇĪ inform√°ci√≥k k√∂telezŇĎ megad√°sa √ļjs√°g√≠r√≥knak.

Most, hogy √Āder J√°nos k√∂zt√°rsas√°gi eln√∂k visszadobta a Parlamentnek sz√©gyenteljes, afrikai katonai diktat√ļr√°khoz illŇĎ t√∂rv√©nyt, hamar ki fog der√ľlni, hogy t√©nyleg v√©gleges-e a szak√≠t√°s a civliz√°lt norm√°kkal. B√°r ez az afrikai junt√°z√°s az√©rt nem el√©gg√© pontos p√°rhuzam, mert az afrikai rezsimek nem humorosak. Az viszont az, hogy az √Ātl√°tsz√≥ meg a 444.hu kellemetlen √ľgyekben k√©r ki k√∂z√©rdek√° adatokat, erre 48 √≥r√°n bel√ľl t√∂rv√©nym√≥dos√≠t√°ssal akarj√°k gyakorlatilag megsz√ľntetni az adatszolg√°ltat√°si k√∂telezetts√©get. Ez pontosan olyan, mintha ma leszarn√° egy sir√°ly K√∂v√©r L√°szl√≥t a Kossuth t√©ren, erre Cser-Palkovics k√©pviselŇĎ holnap beny√ļjtana egy t√∂rv√©nym√≥dos√≠t√°st ami k√∂telezŇĎ √©vi sir√°lyirt√°st √≠r elŇĎ az √∂nkorm√°nyzatoknak, azt√°n amikor holnap egy szam√°rcsŇĎd√∂r beakasztana Semj√©n Zsolt lov√°nak, a h√©tv√©g√©re is √∂sszeh√≠vn√°k a parlamentet, hogy becikkelyezhess√©k a szam√°rher√©l√©si t√∂rv√©nyt.

Sz√≥val most el fog v√°lni a szar a m√°jt√≥l. Ha a korm√°nyp√°rti frakci√≥k v√°ltozatlan form√°ban nyomj√°k be √ļjra a t√∂rv√©nyt, akkor t√©nyleg nem √©rdekli ŇĎket m√©g a l√°tszat sem. Ha visszavonj√°k teljesen, akkor legal√°bb icipicit f√©lnek az eur√≥paiak megvet√©s√©tŇĎl. Ha m√≥dos√≠tj√°k, √©s √ļgy ny√ļjtj√°k be megint, az pont olyan, mintha v√°ltozatlanul tenn√©k, hiszen ennek a javaslatnak m√°r az alapsz√°nd√©ka is minden √≠z√©ben demokr√°cia- √©s √°tl√°that√≥s√°gellenes volt.