Illustration for article titled Mi sem mehetünk el szó nélkül az Ördög Nóra-hadművelet mellett

Pedig próbáltuk. Most nézem, hogy a sztár-műsorvezetőnő átigazolása az RTL Klubtól a TV2-höz napok lázban tarja a magyar médiákat. Nyilatkozatháború zajlik. Potyognak a könnyek. Durvább, mint amikor Figo átment a Barcából a Realba. Vagy Ebedli a Fradiból a Dózsába.

Advertisement

Biztos vagyok benne, hogy ti is tudjátok, kicsoda Ördög Nóra. Hiszen még én is emlékszem rá nagyon régről, amikor rettenetes gyerekműsorokat vezetett hétvégi délelőttökön. Később nagyon nagy sztár lett belőle – noha az én érdeklődésem homlokteréből kikeveredett –, mostanában már kétmillió forintot is megkeresett havonta, és a TV2-nél még többet fog. Ezt az újságban olvastam.

Mint ahogy azt is – az imént a Borsban –, hogy sírva mesélte el Balázsnak (!), hogyan és miért történt ez az egész. Új kihívásokat keresett, ez a lényeg. Ilyen van, komolyan, velem is előfordult már ebben az életben egyszer-kétszer. Igaz, még gyakrabban, hogy az új kihívások kerestek meg engem, és ha jól értem, az Ördög Nóra-ügy is hasonló, pont ezért üzenget egymásnak Kolosi Péter, az RTL Klub, illetve György Bence, a TV2 fontos embere.

Advertisement

Mármint az RTL-esek azt állítják, a TV2-sök még egy csomó emberüket iparkodnak átcsábítani, köztük Istenes Bencét, Balázst és Lilut is – úristen, még Lilut is! –, de Balázs például soha nem csinálná úgy, mint ahogy Nóra csinálta. Azt mondta: "Az anyagi és szakmai megbecsülés természetesen fontos egy ilyen döntés meghozatalakor, de ha valaha váltok is, biztos nem így fogom tenni." Nóra lényegében azzal követte el az eredendő bűnt, hogy nem akart hosszan egyezkedni, hanem bement és azt modta, hogy elmegy. Ez rettenetes.

Én igazából arra vagyok kíváncsi, hogy abban az esetben is ekkora balhé lenne ebből televíziós berkekben, ha a kormány nem az RTL Klub tökét szorongatná mostanában a reklámadóval és egyébként is. Adja magát a válasz, hogy nem, de nem biztos, hiszen annak idején, amikor például a szintén híres Liptai Claudia átigazolt, évekig verődött a paláver dettó, annyira, hogy még nekem is rémlik egy kicsit.

Advertisement

Egy másik dologra viszont még kíváncsibb vagyok: miszerint arra, hogy ha ilyen svunggal, anyagi adottságokkal és politikai hátszéllel pörög a TV2, lenyomhatja-e vajon – mint Szent Pál az oláhokat – az RTL Klubot a közeljövőben?

Advertisement

Mellesleg adja magát, hogy sok máshoz hasonlóan ezen a területen is azt a szándékot véljük felfedezni, hogy: magyar embereknek magyar bulvártévét! Én arra számítok, hogy ilyesmi lesz, és ezen még Angela Merkel asszony színre lépése sem segíthet sokat.

Share This Story

Get our newsletter