This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Mi rejlik egy nyolcéves kisfiú fejében?

Illustration for article titled Mi rejlik egy nyolcéves kisfiú fejében?

Elképesztő levelet írt a ritka betegségtől szenvedő, beszédképtelen Márk a barátjának, Vendelnek. Sírni fogsz te is, ha elolvasod, mint én, de nem azért, mert szomorú.

Advertisement

Dugó volt a legokosabb újságíró, akit ismertem, de ebben a sztoriban sima apukaként szerepel. A kisfiának, Vendelnek ugyanis van egy új osztálytársa, Márk, aki egy ritka betegségtől, a Treacher Collins/Nager szindrómától szenved, ami miatt más testi bajai mellett nem igazán tud beszélni, hanem egy speciális számítógép segítségével, illetve írásban kommunikál.

A történet azzal indult, hogy Márk kapott egy titkos kézjelekről szóló könyvet Vendeltől, mire köszönetül egy mesét írt neki levélben. Dugó apuka aztán engedélyt kért tőle és a szüleitől arra, hogy közzétegye a csodás írást, amit az előbb meg is tett a Facebookon. Ez nem cukiság vagy ilyesmi, hanem annál sokkal több, mindannyian beleláthatunk egy egészen picit abba, mi rejlik egy ilyen betegségtől sújtott kisfiú fejében. Csodás dolgok, olvassátok el!

Share This Story

Get our newsletter