This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Mi mindannyian Dajkó Pálok vagyunk

Illustration for article titled Mi mindannyian Dajkó Pálok vagyunk

Új hósünk a Cink-olvasó, aki normális emberi szavakkal és józan ésszel szállt szembe a politikai hülyeséggel, ami már a magánlépcsőházakat is mini Szovjetunióvá változtatja.

Azt hiszem végleg elszakadt nálam a cérna, és nem igazán tudom már kontrollálni :) (de komolyan: ez megrémiszt)

Advertisement

Ezzel a szöveggel küldte el nekünk állampolgári tiltakozó akciójának dokumentációját D. P., aki a következő kommentárral posztolta ki a Facebookra csodás politikai akciójáról késztett fotót:

Egyszerű, de jogaira kényes polgárként csak annyit tudtam tenni, hogy a házunkban a kampányszövegre ráragasztottam az enyémet. Ez van. De szinte semmi más lehetőségem nincs, hogy közöljem, hogy coki! Idézhettem volna még a társasház működési szabályzatát is, de minek? "Az alpolgármester a rezsifórum végén kijelentette, aki a Magyar Csapatba jelentkezik, biztos, hogy felkeresik (mire nem jó a frissített Kubatov-lista). Ha véletlenül a rezsicsökkentés ellen tevékenykedőkről lenne tudomása az egybegyűlteknek - tette hozzá -, akkor egy, a bejáratnál átvehető formanyomtatványon névvel jelenthetik be a csökkenést akadályozókat, az eseteket pedig kivizsgálják" (Nyomtattam még pár darabot, ha letépik.)

Advertisement

Hát ezért ő a Cink új kedvence. Mi sem tudnánk egyszerűbben és pontosabbn mondani, mint ő, innen üzenem, hogy jó érzés látni, hogy nem mindenki hülyült vagy csicskult meg teljesen Magyarországon.

update:

Rájöttem, hogy talán nem mindenki tudja jól leolvasni a szöveget a fotóról, tehát itt van a hősünk kifüggesztett szövege begépelve:

Kedves lakótársak!

Közös képviselőnk a számára előírt módon kifüggesztette az alábbi hirdetményt - nem tehetett mást.

De kifüggesztést előíró rendelet rossz.

Egy magánházban nincs helye SEMMILYEN SZÍNŰ párt- vagy kormánypropagandának.

Mi itt éljük az életünket, és az a minimum, hogy a pártok és kormányok ebben a térben békén hagynak bennünket.

Nem hiszem, hogy ezt le kéne nyelnünk.

Mi lesz a következő, amire köteleznek bennünket? A folyosókon jelmondatokat kell kirakni? Fel kell tennem egy politikus arcképét a konyhában?

Kampányoljanak, ahol akarnak, de a magánéletünket hagyják békén.

Dajkó Pál

egy civil, aki egy politkamentes házban kíván élni

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter