El se tudod k√©pzelni, hogy hossz√ļ t√°von ez menjen tov√°bb Magyarorsz√°gon? Hogy modellt lehessen √©p√≠teni a mindent beh√°l√≥z√≥ hatalmi p√°rt uralm√°ra, a fosztogat√°sra, a verseny megsz√ľntet√©s√©re, az elszigetelŇĎd√©sre? Azt hiszed, hogy egy kifoszthat√≥ orsz√°ghoz sz√ľks√©g van lakosokra is? Akkor olvasd el, mi helyzet √Ėrm√©nyorsz√°gban.

Kev√©s olyan √©rdekes √≠r√°st olvastam a "mi lesz itt, ha √©vtizedekig marad az orb√°nizmus" t√©mak√∂r√©ben, mint Zsoolt posztj√°t az Annyit blogon. Zsolt ugyanis nem bor√ļs vagy hiszt√©rikus j√≥slatokat oszt meg vel√ľnk, hanem bemutat egy orsz√°got, amit szem√©lyesen j√≥l ismer, √©s amelyik h√ļsz √©ve pont olyan, mint az Orb√°nista Magyarorsz√°g.

A politikai √©s gazdas√°gi hatalom az eg√©sz orsz√°gban a korm√°nyp√°rt helyi kiskir√°lyai, csal√°dtagjaik √©s bar√°taik, illetve a korm√°nyp√°rttal √ľzletelŇĎ b√°r√≥k kez√©ben van. B√°r voltak fel√≠velŇĎ szakaszok, most m√°r fejlŇĎd√©s sincs, k√ľlf√∂ldi befektet√©s se, hazai se sok, amire a lakoss√°g √ļgy reag√°lt, mint mindenhol reag√°l, ahol nincs vasf√ľgg√∂ny. De az √∂rm√©ny orb√°nizmusnak ez sem probl√©ma. A 15 milli√≥s √∂rm√©nys√©gbŇĎl ma m√°r 3 milli√≥n√°l is kevesebben √©lnek otthon, a gazdas√°got l√©nyeg√©ben a p√©nzhazautal√°sok tartj√°k √©letben. A klasszikus szoci√°lis h√°l√≥ megsz√ľnt, mert nem nagyon van, aki ad√≥bev√©teleket produk√°ljon. Van Trianonjuk is, amire √°lland√≥an hivatkoznak. √Čs az orsz√°g m√©g mindig l√©tezik, pedig √ļgy h√ļsz √©ve megy ez n√°luk.