Hogyan öltözzünk demokratikus ellenzékinek? Percről percre a Műegyetem

Vajon milyen lesz a Műegyetem előtt a nagy demokratikus forradalmi hangulat? Nagy, mindent elsöprő, progresszív unalomra számítok, de azért maradjanak velünk. A percről percre garantáltan izgalmas lesz!

15:22 Na visszadom szegény Donátnak a gépet kövessétek őt. Én elmegyek egy kocsmába, ahol van konnektor.

Advertisement

15:19 Úristen. Szabó Tímea zsebretette az összes szónokot populizmus terén. Ha nem élne Torgyán, azt hinném, ebben a nőben reinkarnálódott.

Advertisement
  • "Középiskola csak a legszerencsésebbeknek jár."
  • "Nemhogy mesekönyvre nincs pénz, de már a felvágott is luxus a legtöbbeknek."
  • "Csalnak Baján és ne legyen illúzióink, 2014-ben is csalni fognak"
  • "Ti vagytok a reménytelenség elleni harc hősei"
  • "Embertelen rezsim"

15:17 Jaj azt nem is mondtam, hogy miért gyorsult fel ennyire a hírfolyamom. Hahaha, összefutottam Szűcs Donáttal, aki épp ideért, és jól elvettem a laptopját. Kicsit lelkiismeret-furdalásom van, de majd elmúlik.

Advertisement

15:15 Párbeszéd a szomszédban:

- Van egy barátnőm PM-es képviselő. Egyedül él, örökbe fogadott egy háromlábú macskát és éjjel-nappal dolgozik. Nem tudom, honnan van neki ereje ehhez. Honnan van ereje, kitartása küzdeni ilyen ellenszélben?

- Hát talán a havi 5-6 száz ezer forint ad neki egy kis erőt...

15:11 Aki magyar velünk tart! - mondja Fodor és nem tudom, hogy Csurka rötyög e túlvilágon, vagy szívéhez kap, mert annak idején ők plakátozták ezzel tele a várost.

Advertisement

15:10 Fodor Gábor az első az általam hallottak közül, aki 1956-ról beszél.

15:00 Gyurcsány beszél. Évközi szerepléseinek tükrében meglepő egyrészt, hogy mekkora tömeg élteti, másrészt, hogy mennyire elemében van. Most sem mond okosabb dolgokat, viszont nagyon hatásosan építi fel a beszédét. Tele van visszautalásokkal az öszödi blamázsra, amit már egy ideje próbál előnyre fordítani: "nem kicsit, nagyon".

Advertisement

A beszéd lényege, hogy nem 2-3 jelölt kell, hanem egy. Közben köhécsel és diszkréten magára mutat. Na jó nem szó szerint, de teljesen ez az érzésem.

14:50 Na nem. Meg kell kerülni az egész egyetemet, hogy a Gellért térről visszajussunk a Gellért téri színpadhoz. Így sajnos Bokrosból csak annyit hallok, hogy "újkommunisták" bár csak találgatni tudom, hogy kire érti.

Advertisement

14: 36 Ilyen nincs, Bajnai Gordon kezdte, ő volt az első felszólaló. Tudják ezek, hogy kell bulit csinálni! Vajon ki lesz az est fénypontja? Schmuck Andor?

A szinpad mögül érkezve igazi Felvonulási tér hangulata volt, minden tagmondat utolsó szótagja nyolcszor visszhangzott. Csak kulcsszavakat hallottam, de annyira sem érdekesek, hogy felsoroljam őket.

Advertisement

14:28 Hogyan vegyüljünk el ellenzéki tüntetésen? Fontos kérdés! Én két hétig növesztettem a szakállam és egy olyan barna táskát akasztottam a vállamra amely egy meg nem valósult rendszerváltás utáni MDF-SZDSZ koalíció szimbóluma lehetne. Ti mit vennétek fel?

Illustration for article titled Hogyan öltözzünk demokratikus ellenzékinek? Percről percre a Műegyetem
Advertisement

14:03 A BKK jó fej! Bár minden hétvégén és este pótlóbuszok járnak az M2-n, most jár a metró, sőt este is fog. Egyetlen hátulütője a dolognak, hogy így nem tudom rájuk kenni, amiért elkésem.

13:13 Mivel Deutsch Tamás kora reggel jogos kommunistázással indított a Twitteren (amit aztán még jogosabban helyre tettek), kicsit félve vágok neki a kalandnak.

Advertisement
Advertisement

Mi lesz ugyanis, ha úgy járok mint az a fotós, akinek az alkotását Kiss Ádám kommentelte, hogy szerinte a legmenőbb 56-os kép...

Advertisement
Illustration for article titled Hogyan öltözzünk demokratikus ellenzékinek? Percről percre a Műegyetem

"...nyilván az, amin a bástya elvtárs-fejű főtiszt épp ki akarja nyírni a fotóst. nem beszélve a többi ruszki, németalföldi mesterek által festett arckifejezéséről."

Advertisement

Viszont kép tanulsága szerint túlélte a pisztolytáskához nyúlást a fotóriporter, szóval én sem aggódok annyira.

13:00 Na akkor ahogy ígértem, bevágtam egy nemzeti színű pizzát (voltak rajta piros paradicsomszeletek, fehér mozzarellán zöld brokkolivirágokkal) és most nekivágok a városon át az ellenzékiek sasfészkébe a Műegyetemhez.

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter