This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Mi lehet az a buzivicc, amit nem mesélt el Orbán Viktor?

Illustration for article titled Mi lehet az a buzivicc, amit nem mesélt el Orbán Viktor?

Orbánt viccelődésre csábítja, ha homoszexuálisokról hall. Furcsa dolgokat mondott a miniszterelnök a melegekről Debrecenben, amikor váratlanul rákérdeztek a témára.

Advertisement

Mit nem adnék, ha megtudhatnám, mi lett volna az a buzivicc, amit Orbán miniszterelnök elsütött volna, ha nem fogja annyira vissza magát Debrecenben!

De visszafogta.

A dolog úgy történt, hogy a vidéki PR-körútja során Debrecenbe érkező Orbán a sajtótájékoztatóján olyan kérdést kapott, ami láthatólag őszintén meglepte. Az Index riportere ugyanis azt kérdezte tőle, mit üzenne a homofóboknak és a melegeknek. Azért kérdezte ezt, mert ma van a homofóbia-ellenes világnap, de a magyar kormány - sok más kormánnyal ellentétben - nem szólalt meg a kérdésben.

Advertisement

Orbán némi rákészülős gondolkodás után azzal nyitott, hogy ez egy olyan kérdés, ami csábít a viccelődésre. Komolyan mondom, ugranék egy seggest, ha valaha kiderülne, konkrétan mi ebben a vicces.

A miniszterelnök ezek után láthatólag erőteljesen egyensúlyozott. Talán azért, hogy ne mondjon semmi botrányosat, mégsem borítsa ki a bevándorlógyűlölettel is megcélzott választói réteget. Úgy beszélt, mintha a homoszexualitás személyes életfelfogásbeli választás kérdése lenne, ami ugyan eltér a Fidesz életfelfogásától, de amíg a homoszexuálisok nem viselkednek provokatívan, addig szabadon választhatják ezt is. Úgy hangzott az egész, mintha az ember szexuális orientációja olyasmi lenne, minthogy melyik pártra szavaz, vagy csőnadrágot hord-e és Orbán büszkén elmesélné, hogy mi ugyan nem értünk egyet ezzel, de elfogadjuk, hogy más azt választotta. De támogatni persze nem támogatjuk a mi életfelfogásunktól eltérő életmódot, így melegházasságról szó sem lehet.

Advertisement

Orbán - talán maga sem érezte, mit is mond - kerek perec leszögezte, hogy a magyar kormány szexuális alapon különbséget tesz az állampolgárai között, amikor így fogalmazott:

Magyarország toleráns ország. A tolerancia nem azt jelenti, hogy tőlünk különböző életfelfogásokat azonos szabályozás alá vonnánk, mint a sajátjainkat. Különbséget teszünk köztük.

Advertisement

Tehát a homoszexualitás Orbán szemében olyan életfelfogás, ami nem jellemző ránk - hogy ez a “mi” most a magyarokat jelenti-e en bloc vagy a Fidesz-szavazókat, azt nem is szeretném elképzelni - de a békesség kedvéért eltűrjük, azonos bánásmódra viszont ne is számítsanak a melegek.

Még szerencse, hogy leszerényedtek! A miniszterelnök ugyanis azzal a gondolattal fejezte be a fura eszmefuttatást, hogy ha kihívóbbak lennének a magyar melegek, megbomlana a béke, bármit is jelentsen ez. Az a szerencse, hogy Orbán hálás nekik, amiért nem azt a “provokatív magatartást” folytatják, mint sok európai társuk.

Advertisement

Soha nem volt ekkora kedvem otthonkában táncolni az utca közepén.

Share This Story

Get our newsletter