Az nem k√©rd√©s, hogy kamu-e a magyar netet l√°zban tart√≥ hirdet√©s, amiben havi 180 ezer forint√©rt alkoholtesztelŇĎket keresnek. A k√©rd√©s az, hogy mire megy ki a j√°t√©k.

Amikor legutóbb néztem, majdnem 120 ezer megtekintésnél járt az a hirdetés az Apródon, amiben egy állítólagos szakdolgozat írói olyan embereket keresnek, akik hajlandók fél éven át havi 180 ezerért alkoholt inni otthon.

Azon t√ļl, hogy a dolog tartalmilag is nagyon erŇĎsen, mondjuk 99,7 sz√°zal√©kban kamugyan√ļs, a hirdet√©sben mag√°ban maradt egy rak√°s teljesen √©letidegen pont. P√©ld√°ul mi√©rt ker√ľlnek bejelentett munkaviszonyba az otthoni tesztelŇĎk? √Čs kivel? A "di√°kokkal"? M√°rpedig ezt mondja a hirdet√©s:

- Bejelentett munkaviszonyom lesz a munka sor√°n?

- Igen, teljes m√©rt√©kben fizet√ľnk minden j√°rul√©kot a "dolgoz√≥nk" ut√°n!

De mire mehet ki akkor a j√°t√©k? Vegy√ľk sorra lehetŇĎs√©geket.

- √úgyes aprod.hu-rekl√°m

A legegyszerŇĪbb, szinte primit√≠v, ez√©rt cs√°b√≠t√≥ megold√°s. Az eredm√©ny eddig 120 ezer n√©zŇĎ az Apr√≥don, ezer l√°jkol√≥ a Facebookon, rengeteg lelked√©sbŇĎl meg√≠rt mikro-, nano- √©s makroposzt, st√°tuszriport √©s SMS. √Čs m√©g hol van a j√ļlius 31-ei jelentkez√©si hat√°ridŇĎ!

Advertisement

- Ügyes alkoholforgalmazó-reklám

A szervezŇĎk m√°r az eredeti hirdet√©sben utalnak r√°, hogy egy √©getett szeszt forgalmaz√≥ c√©g finansz√≠rozza az akci√≥t. Lehet, hogy nem √öGY finansz√≠rozza, hanem em√≠gy, vagyis az eg√©sz arra megy ki, hogy egyszer csak kisziv√°rogjon a c√©g neve √©s a gerillakamp√°ny m√°ris c√©lba √©rt.

- Adathal√°szat

Ha el√©gg√© hihetŇĎen folytatj√°k az akci√≥t, a szervezŇĎk t√∂bb ezer elk√∂telezett alkoholrajong√≥ val√≥s adatait kapj√°k meg r√∂vid idŇĎ alatt. Olyan r√©szletess√©gŇĪ adatokkal r√°ad√°sul, hogy pontosan milyen alkoholfajt√°kat szoktak fogyasztani, √©s milyen sŇĪrŇĪn. Egy ilyen akci√≥ m√∂g√∂tt √°llhat egy konkr√©t gy√°rt√≥ vagy forgalmaz√≥, de egy f√ľggetlen c√©g is, amelyik azt√°n √°ruba bocs√°tja a megszerzett adatokat.

Advertisement

- Valami m√°s, sokkal cselesebb

BŇĎven benne van a pakliban b√°rmi m√°s is, az elŇĎzŇĎek csak a legnyilv√°nval√≥bb lehetŇĎs√©gek.

Itt egy szavaz√≥g√©p, b√∂kj r√°, hogy te melyik megold√°sra gyanakszol. Van nyitott kateg√≥ria is, ha m√°s elm√©leted - vagy tuti inf√≥d - van, √≠rd be oda. Rendszeresen r√° fogok n√©zni a cuccra √©s az izgalmasnak t√°n√ľ megold√°sokat kiposztolom!

Advertisement