Mit áruljanak központilag a cigaretta és az alkohol után? Van pár tippem. A Nemzeti Pinabolttól a Nemzeti Tévéboltig.

1.) Nemzeti Vízbolt

K√∂zpontos√≠tani olyant √©rdemes, amibŇĎl nagyon sokan fogyasztanak, √©s m√©g akkor is hajland√≥k megvenni, ha kicsit t√∂bbet kell menni √©rte. EbbŇĎl a szempontb√≥l az iv√≥v√≠z szinte t√∂k√©letes alany, b√°r vid√©ken nem nagyon fogyasztj√°k. De az√©rt ezzel egy√ľtt is lehet annyi v√≠ziv√≥ az orsz√°gban, mint doh√°nyos. Vizet csemp√©szni r√°ad√°sul macer√°s, ez sem rontan√° a fideszes haveroknak leosztott v√≠zcsarnokok forgalm√°t, √≠gy a hat√≥s√°gok energi√°j√°t a hamis√≠t√≥kra √©s az illeg√°lis v√≠zb√°rokra f√≥kusz√°lhatn√°k.

2.) Nemzeti Pinabolt

A szerencsej√°t√©kok √°llami k√©zbe v√©tele ut√°n - az √°llam ez esetben egyenlŇĎ Andy "The State" Vajn√°val - logikus k√∂vetkezŇĎ l√©p√©s lenne a kurvafuttat√°s k√∂zpontos√≠t√°sa. Nehezen lehetne az ellen √©rvelni, hogy ez a szektor a bŇĪn√∂z√©s meleg√°gya ahol durv√°bb az ad√≥elker√ľl√©s, mint Szijj√°rt√≥ P√©ter nyelv√©nek felsz√≠ne. B√°r ha a Nemzeti Pinaboltokat is a Nemzeti Doh√°nyboltok mint√°j√°ra alak√≠tan√°k ki bel√ľlrŇĎl, a kuncsaftok kedve a dug√°st√≥l is elmenne. Az int√©zked√©s pozit√≠v k√≠s√©r√≥jelens√©ge lehetne az egyre t√∂bb t√©v√©h√≠rad√≥s riport a beregi Tisza-szakasz cs√≥nakos pinacsemp√©szeirŇĎl, akik a hull√°mokkal √©s hat√≥s√°gokkal dacolva hozn√°k be az ukr√°n √©s tajvani b√°l√°s pin√°t.

3.) Nemzeti Tévébolt

Egy √©ve kellett t√©v√©t vennem √©letemben elŇĎsz√∂r, amikor v√©gk√©pp elromlott a r√©gi, √©s a borzalmas √©lm√©ny m√©g mindig k√≠s√©rt. Az a hatalmas bolt! Az a rengeteg m√©ret! Az a szem√©t sok form√°tum! Az a zavar√≥ villog√°s! Az a sok zagyva szakkifejez√©s meg r√∂vid√≠t√©s! T√©v√©je t√©nyleg mindenkinek van, az √°llamnak pedig nem szabadna ennyire elengednie a polg√°rai kez√©t, sŇĎt ink√°bb seg√≠tenie k√©ne. Egys√©ges kin√©zetŇĪ √°llami t√©v√©boltokkal, 2-3 enged√©lyezett m√©rettel, k√∂zpontilag k√©pzett elad√≥kkal, magyar r√∂vid√≠t√©sekkel!

Advertisement

4.) Nemzeti Turisztikai Hivatal

√Ėsszevissza utazgatunk oszt j√≥l √©rezz√ľk magunkat? Ideszagl√°szunk, odakukucsk√°lunk? √Čs vajon mi oka lehet valakinek Norv√©gi√°ba utazni, ha nincsen titkolnival√≥ja? Eszpee t√∂k√©letes √∂tlete az NTH, ami "egyszerre garant√°lhatn√° a minŇĎs√©gi kiutaz√°sokat a k√≥kler √∂sszevissza szervezŇĎk, pl√°ne a fogalom n√©lk√ľli egy√©ni utaz√°sok helyett. √Čs megb√≠zhat√≥ inform√°ci√≥kat szolg√°ltathatna az idel√°togat√≥knak az orsz√°gr√≥l a kommunista propaganda helyett."

5.) Nemzeti Kínai Bolt

Advertisement

Ami j√≥, az j√≥, √©s a K√©tfark√ļ Kutya P√°rt friss √∂tlete egyszerŇĪen t√∂k√©letes.

6.) Nemzeti G√©pj√°rmŇĪbolt

Sz√ľrkeimport? Szlov√°k rendsz√°m? Ezef√©le padl√≥lemez? "Opel Gombos" meg hasonl√≥an h√ľly√©n hangz√≥ c√©gt√°bl√°k szerte az orsz√°gban? ABS, EMS, LFS? Ezek csak megzavarj√°k a lakoss√°got. Egyetlen aut√≥importŇĎr- √©s eloszt√≥c√©g kell ide, rendesen vezetett v√°r√≥list√°kkal, aut√≥nyerem√©ny-takar√©kbet√©t√∂nyvvel, m√°rk√°nk√©nt egy t√≠pussal, √≠gy legal√°bb nem ellenŇĎrizetlen√ľl z√ļdul az orsz√°gra a sok roncs.

Advertisement

7.) Nemzeti Távközlési Szolgáltató

ZŇĪrzavaros tarifat√°bl√°zatok, ilyen akci√≥, olyan ingyentelefon? Szabads√°g helyett szabados vissza√©l√©s a "versenyhelyzettel"? √Ārp√°d vez√©rt tal√°n k√∂zbeszerz√©si elj√°r√°son v√°lasztott√°k ki? Na ugye. Egy az orsz√°g, egy a h√°l√≥zat! Na, vajon milyen elektron rezeg a nyugati szolg√°ltat√≥k dr√≥tjaiban? N√©met vagy magyar? Na ugye 2.!!! Az NTSZ megalap√≠t√°sa ut√°n, Eszpee sz√©p szavaival "Nincs t√∂bb s√≠r√°s, hogy jaj nincs az alb√©rletben DIGI, juj nem el√©rhetŇĎ az UPC az √ļj lak√°sban, stb."

8.) Nemzeti √ďvszerbolt

Itt csak elŇĎre kilyukasztott kotont fognak √°rulni, m√°shol meg persze semmilyent.

Ha jobb √∂tleted van, nyilv√°n ne k√≠m√©lj, √©s oszd meg, ez csak gondolat√©brersztŇĎnek volt sz√°nva!

Advertisement

(fotó: chew.hu)