This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Mi jöjjön a Nemzeti Italboltok után?

Illustration for article titled ​Mi jöjjön a Nemzeti Italboltok után?

Mit áruljanak központilag a cigaretta és az alkohol után? Van pár tippem. A Nemzeti Pinabolttól a Nemzeti Tévéboltig.

Advertisement

1.) Nemzeti Vízbolt

Központosítani olyant érdemes, amiből nagyon sokan fogyasztanak, és még akkor is hajlandók megvenni, ha kicsit többet kell menni érte. Ebből a szempontból az ivóvíz szinte tökéletes alany, bár vidéken nem nagyon fogyasztják. De azért ezzel együtt is lehet annyi vízivó az országban, mint dohányos. Vizet csempészni ráadásul macerás, ez sem rontaná a fideszes haveroknak leosztott vízcsarnokok forgalmát, így a hatóságok energiáját a hamisítókra és az illegális vízbárokra fókuszálhatnák.

Advertisement

2.) Nemzeti Pinabolt

A szerencsejátékok állami kézbe vétele után - az állam ez esetben egyenlő Andy "The State" Vajnával - logikus következő lépés lenne a kurvafuttatás központosítása. Nehezen lehetne az ellen érvelni, hogy ez a szektor a bűnözés melegágya ahol durvább az adóelkerülés, mint Szijjártó Péter nyelvének felszíne. Bár ha a Nemzeti Pinaboltokat is a Nemzeti Dohányboltok mintájára alakítanák ki belülről, a kuncsaftok kedve a dugástól is elmenne. Az intézkedés pozitív kísérójelensége lehetne az egyre több tévéhíradós riport a beregi Tisza-szakasz csónakos pinacsempészeiről, akik a hullámokkal és hatóságokkal dacolva hoznák be az ukrán és tajvani bálás pinát.

Advertisement

3.) Nemzeti Tévébolt

Egy éve kellett tévét vennem életemben először, amikor végképp elromlott a régi, és a borzalmas élmény még mindig kísért. Az a hatalmas bolt! Az a rengeteg méret! Az a szemét sok formátum! Az a zavaró villogás! Az a sok zagyva szakkifejezés meg rövidítés! Tévéje tényleg mindenkinek van, az államnak pedig nem szabadna ennyire elengednie a polgárai kezét, sőt inkább segítenie kéne. Egységes kinézetű állami tévéboltokkal, 2-3 engedélyezett mérettel, központilag képzett eladókkal, magyar rövidítésekkel!

Advertisement

4.) Nemzeti Turisztikai Hivatal

Összevissza utazgatunk oszt jól érezzük magunkat? Ideszaglászunk, odakukucskálunk? És vajon mi oka lehet valakinek Norvégiába utazni, ha nincsen titkolnivalója? Eszpee tökéletes ötlete az NTH, ami "egyszerre garantálhatná a minőségi kiutazásokat a kókler összevissza szervezők, pláne a fogalom nélküli egyéni utazások helyett. És megbízható információkat szolgáltathatna az idelátogatóknak az országról a kommunista propaganda helyett."

Advertisement

5.) Nemzeti Kínai Bolt

Illustration for article titled ​Mi jöjjön a Nemzeti Italboltok után?
Advertisement

Ami jó, az jó, és a Kétfarkú Kutya Párt friss ötlete egyszerűen tökéletes.

6.) Nemzeti Gépjárműbolt

Szürkeimport? Szlovák rendszám? Ezeféle padlólemez? "Opel Gombos" meg hasonlóan hülyén hangzó cégtáblák szerte az országban? ABS, EMS, LFS? Ezek csak megzavarják a lakosságot. Egyetlen autóimportőr- és elosztócég kell ide, rendesen vezetett várólistákkal, autónyeremény-takarékbetétönyvvel, márkánként egy típussal, így legalább nem ellenőrizetlenül zúdul az országra a sok roncs.

Advertisement

7.) Nemzeti Távközlési Szolgáltató

Zűrzavaros tarifatáblázatok, ilyen akció, olyan ingyentelefon? Szabadság helyett szabados visszaélés a "versenyhelyzettel"? Árpád vezért talán közbeszerzési eljáráson választották ki? Na ugye. Egy az ország, egy a hálózat! Na, vajon milyen elektron rezeg a nyugati szolgáltatók drótjaiban? Német vagy magyar? Na ugye 2.!!! Az NTSZ megalapítása után, Eszpee szép szavaival "Nincs több sírás, hogy jaj nincs az albérletben DIGI, juj nem elérhető az UPC az új lakásban, stb."

Advertisement

8.) Nemzeti Óvszerbolt

Itt csak előre kilyukasztott kotont fognak árulni, máshol meg persze semmilyent.

Ha jobb ötleted van, nyilván ne kímélj, és oszd meg, ez csak gondolatébrersztőnek volt szánva!

Advertisement

(fotó: chew.hu)

Share This Story

Get our newsletter