Mi elsősorban ezeket a koncerteket hagyjuk ki az idei Volton

Hiába matekoztam, nem tudok lemenni az idén egyszer sem, túl sűrű az élet, pedig legalább az Arctic Monkeyst jó lett volna megnézni. Meg még néhány elég jó kis előadót. (A poszt az utómunkálatok során kétszemélyessé vált, a végén Inkei Bence kiegészítéseit olvahatjátok.)

Tavaly elmentünk a Queens of the Stone Age miatt, nem volt rossz, ráadásul ők az idén házhoz jönnek. Belenéztem még akkor a Tankcsapda unalmas és Péterfy Borbála művésznő szórakoztató hangversenyébe is (a Bizottság Szerelem c. slágerének coverje szokás szerint hátborzongatóan jó volt), ezenfelül (mivel Sopronban már nem volt szállás) Ráspinál laktunk Fertőrákoson, következésképpen nagyon klasszul ettünk és ittunk.

Advertisement

Az idén tehát nem lesz ilyen, van a labdarúgó-világbajnokság meg egy csomó minden, egy halvány esély volt, ha a lányom rábeszél valaki miatt, de nem tette, ez van. Szóval.

Július 2. szerda, 19:15, MGMT

Ezt a pszichedelikus popot vagy mit játszó együttest én nem szeretem annyira, mint egyes, az Origótól a 444-hez szakadt barátaim, nekem túl zajos és nem elég harmonikus, a legutóbbi lemeze plán, de azért kíváncsi lennék rá, hogy élőben milyen.

Július 2. szerda, 01:00, Woodkid

Ez már csütörtök, vagyis a szerdai koncertnap vége. Ennek a francia fiatalembernek az első lemezét nagyon szívesen és sokat hallgattam, sajnos már csak azután, hogy tavaly fellépett a Szigeten. Úgy értem, akkor sajnos lemaradtam róla, most kellene pótolni.

Július 5. szombat, 21:00, Hurts

Erről a néhány évvel ezelőtt még menőnek számító együttesről a szakértők szinte teljesen leszoktak, de én még elvagyok vele. A kifejezetten vagány első után egy sokkal kevésbé markáns és elég Depeche Mode-os másodikat készített a Hurts, ellenszenvesnek azonban azt sem mondanám, ráadásul a két évvel ezelőtti Sziget-koncertjük szerintem erős volt.

Július 6. vasárnap, 21:00, Arctic Monkeys

Az év egyik legvagányabb koncertje lehet ez Magyarországon. Az AM-nél jobban nem sok lemezt bírtam 2013-ban. Tudom, hogy sokan a korai, kamaszosan pörgős Arctic Monkeyst bírjátok, viszont az is csak természetes valahol, hogy nekem ez a mostani, megférfiasodott rockzene jön be igazán. Sajnálom, hogy lemaradok róla, de bele kell ebbe nyugodni!

Inkei Bence kiegészítései:

Július 2., szerda, 20:00, Icona Pop

Nekem az a problémám a Volttal, hogy általában olyan fellépők játszanak ott, akiket a Szigeten megnéznék, esetleg még elmennék értük Tatabányáig is, de Sopronig már nem. Úgyhogy nem fogom látni az Icona Popot sem, pedig a két svéd csajé volt az utóbbi évek egyik legjobb popslágere, a mára már kicsit túljátszott I Love It, illetve az igazi kedvencem a lemezről, ami meghallgatható alább, és ami mindig visszahozza a hitem az emberiségben.

Július 3., csütörtök, 19:15, Foals

A Foals sosem volt a kedvenc zenekarom, de mindig odafigyeltem rájuk, főleg az első lemez idején – a Cassius és a Hummer tök jó, táncolható popszámok voltak. Aztán kicsit elment a zenekar ebbe a semmilyen új irányba, amely a mai brit indierockot jellemzi, de mégis az egyik legnépszerűbb mai angol rockzenekar, és ez a beágyazott szám is rendben van, szóval kár egy kicsit, hogy nem a Szigetre jönnek.

Share This Story