Illustration for article titled Mi az, ami nélkül nem telhet el nap? Egy újabb vád Bill Cosby ellen

Jewel Allison egykori modell a 15. nő, aki szexuális erőszakkal vádolja a 77 éves komikust.

Advertisement

Allison szerint Cosby lehet "a legsúlyosabb sorozat-erőszakoló, aki megúszta", és az ő sztorija is egybevág a többiekével: őt a nyolcvanas évek végén hívta meg magához a komikus, aki belecsempészett valamit az italába, amitől Allison rosszul lett, és ezt kihasználva Cosby arra kényszerítette, hogy megfogja a nemi szervét.

Hihetetlen, de az utóbbi hetekben egyre-másra előrelépő áldozatok ellenére az ügy még mindig nincs bíróság előtt, most hétvégén azonban egyikük, Louisa Moritz utalt rá, hogy kilencen közös beadvánnyal indíthatnak eljárást Cosby ellen. A tizenöt névvel előlépőn kívül további kilencen névtelenül csatlakoztak a többiekhez.

Advertisement

Nehezítheti az ügyet, hogy a vádak között vannak csaknem ötven évvel ezelőtti sztorik is, és a többségük is a nyolcvanas éveket jelölte meg az erőszak idejeként. Cosby ügyvédje nevetségnek minősítette a vádakat, maga a komikus pedig még nem szólalt meg. Sőt fellépéseket is vállal, pénteken Floridában például állva tapsolták.

Ennek ellenére egyre rosszabbul áll a szénája, és ez igen nagy mértékben egy másik fekete komikusnak, Hannibal Buressnek köszönhető, aki októberben Philadelphiában – utóbbi szülővárosában – mondta el a magáét Cosbyról, és a monológról készült videót rengetegen látták azóta. Noha már több mint egy évtized eltelt az első vád megjelenése óta, az ügy csak az utóbbi hetekben lett forró igazán, és csak az elmúlt tíz napban tizennégy nő vádolta meg nyíltan szexuális erőszakkal a komikust.

Advertisement

Ezzel egy időben egy korábbi mukatársa is azt nyilatkozta, ő fizetett ki régebben több nőt is Cosby nevében, hogy hallgassanak a velük történtekről, míg az NBC elállt a komikust is foglalkoztató új sorozatától, illetve a TV Land a régiek ismétlését is levette.

Fotó: AP Photo/Matt Rourke, File

Share This Story

Get our newsletter