A New York Times kedvenc magyar v√°ros√°ban √°rokrendszereket fel√ľlvizsg√°l√≥ jobbikosok, sziklaszil√°rd politikai n√©zetekkel b√≠r√≥ fideszesek √©s a felmer√ľlt probl√©m√°k megold√°s√°ban seg√≠teni k√≠v√°n√≥ f√ľggetlenek versengenek az idŇĎs v√°laszt√≥polg√°rok kegyei√©rt. Odal√°togattunk.

MezŇĎber√©nyt akkor ismerte meg Amerika ‚Äď √©s val√≥sz√≠nŇĪleg Budapest is ‚Äď, amikor egy t√©li szombaton a New York Times tud√≥s√≠t√≥ja tal√°lomra itt sz√°llt le a vonatr√≥l Bukarest √©s Budapest k√∂z√∂tt, majd hossz√ļ cikket √≠rt kalandjair√≥l a 11 ezres kisv√°rosban. A lak√≥k soksz√≠nŇĪ eszm√©inek √©s v√©lem√©nyeinek √ľtk√∂zet√©√ľl szolg√°l√≥ terep a SzŇĪcs csal√°d √°ltal napi 19 √≥r√°ban mŇĪk√∂dtetett Ktv St√ļdi√≥ t√©v√©csatorna, ennek politikai blokkj√°b√≥l szemezgett√ľnk, majd nem kapcsoltunk el, amikor j√∂ttek a sv√°bok, az alm√°k √©s a malacok.

Itt van mindj√°rt a helyi Jobbik programja

A v√°laszt√°si program a Ktv St√ļdi√≥ politikai blokkj√°ban egyszerŇĪ diavet√≠t√©s, itt kapcsol√≥dtam az ad√°sba. A k√©pek az√©rt ilyen cs√°l√©k, mert a t√©v√© mellett √ľltem, nem szemben, de rem√©lem, el lehet ŇĎket olvasni. L√°tjuk, hogy k√©t t√©tel is foglalkozik az infrastrukt√ļra fejleszt√©s√©vel, de arr√≥l sajnos lemaradtam, hogy az √°rokrendszerek fel√ľlvizsg√°lata √°rok√°s√°st, √°rokbetemet√©st, esetleg mindkettŇĎt jelenti.

Advertisement

Jöhet a Fidesz

A ‚Äěn√©p-nemzeti szeml√©letŇĪ k√©pviselŇĎjel√∂lt‚ÄĚ nyit√≥di√°j√°n a ‚Äěnyerjen most is a Fidesz‚ÄĚ ink√°bb √°br√°ndoz√°s, mint lusta √ļjr√°z√°s: a v√°ros polg√°rmestere a f√ľggetlen Sikl√≥si Istv√°n (akirŇĎl mezŇĎber√©nyi kontantunk elmondta, hogy kor√°bban az MSZP sz√≠neiben indult, de akkor nem v√°lasztott√°k meg).

Advertisement

De n√©zz√ľk, mivel cs√°b√≠t a fideszes Kiss J√°nos

Vannak √≠g√©rgetŇĎk, de mi a realit√°s? Kiss a k√∂vetkezŇĎ di√°n robbantja a bomb√°t.

Akinek élete folyamán sosem változott meg a politikai nézete!

Advertisement

Nem lehet k√∂nnyŇĪ ezzel az attitŇĪddel a Fideszben √©rv√©nyes√ľlni, √©s ezt Kiss is bevallja, ‚Äěha kell, felv√°llalja a konfliktust is‚ÄĚ.

K√∂vetkezik Debreczeni G√°bor f√ľggetlen jel√∂lt

Advertisement

Aki elŇĎbbre tartja az alapos h√°tt√©rmunk√°t a mindennapos aktu√°lpolitikai acsarkod√°sn√°l.

Körösi Mihály csak teszi a dolgát

Advertisement

√Čs j√∂n Sikl√≥si polg√°rmester

Advertisement

Sikl√≥si a szem√©lyes kapcsolatokra megy r√° a bŇĎ l√©re eresztett t√©v√©s powerpoint helyett, √©s f√ľzetecsk√©t k√≠n√°l a kisv√°ros sz√°mos pontj√°n. A ‚Äěmagyar‚ÄĚ boltra ne √ļgy gondoljunk, mint a budapesti jobbikos √©jjel-nappalikra: a mark√°nsan multietnikus MezŇĎber√©nyt sv√°bok, t√≥tok √©s magyarok lakj√°k, √©s b√°r az etnikai negyedek nem k√ľl√∂n√ľlnek el olyan √©lesen, mint r√©gen, a mezŇĎber√©nyiek ma is haszn√°lj√°k a nemzetis√©gi jelzŇĎket helyek azonos√≠t√°s√°ra.

Mezeiné Szegedi Erzsébet furcsa képi megoldást választott

Advertisement

Ez kicsit olyan, mint egy hal√°lh√≠r, √©s √©lŇĎben sajnos pont ilyen olvashatatlan volt. Szerencs√©re azonban ki tudtam venni a l√©nyeget: Mezein√© mazsorettoktat√≥ volt! Legyen ezek ut√°n sz√≠ve valakinek m√°shov√° szavazni.

Szekeres Józsefné programjában végre összeáll, hogy miért tetszett ez nekem ennyire

Advertisement

Sz√≥val, hogy mennyire ideol√≥giamentes √©s kellemes ez az eg√©sz mezŇĎber√©nyi kamp√°ny. N√©zz√ľk meg Szekeresn√© k√∂zponti √ľzenet√©t, ami j√≥l √∂sszefoglalja az √∂sszeset: a felmer√ľlt probl√©m√°k megold√°s√°hoz seg√≠ts√©get ny√ļjtani. H√°t, nem egy kisv√°rosnyi L√°z√°r J√°nos!

Itt a vége, illetve nem is

Advertisement

A t√ľnem√©nyes id√©zŇĎjel-haszn√°lat ut√°n kezdŇĎd√∂tt az igazi mŇĪsor. A Ktv St√ļdi√≥ nagyr√©szt egy v√©gtelen√≠tett k√©p√ļjs√°g, ahol apr√≥hirdet√©sek vannak, a kisv√°rosi-vid√©ki apr√≥hirdet√©sek pedig szuperek.

ElŇĎtte azonban a sv√°bok

Advertisement

Ez a fura dia a politikai blokk ut√°n k√∂vetkezett. √Črdekess√©g: a Wagner tipikus mezŇĎber√©nyi sv√°b n√©v, √©s az benne a vicces, hogy vagnernek kell mondani, √≠gy, a-val, √©s nem √°-val ‚Äď nem √ļgy, mint a n√©met zeneszerzŇĎt ‚Äď, √©s az benne a dupl√°n vicces, hogy a mezŇĎber√©nyi sv√°bok a n√©met zeneszerzŇĎ nev√©t is hajlamosak √≠gy kiejteni.

A Wagner M√°rton eln√∂k√∂lte MezŇĎber√©nyi N√©met Hagyom√°ny√°pol√≥ Egyes√ľlet klubh√°z√°ban l√°ttam egy√©bk√©nt ezt a z√°szl√≥csk√°t is, ami az 1954-ben megnyert fociv√©b√©rŇĎl eml√©kezik meg, ahol a d√∂ntŇĎben a v√≠zm√©rt√©kk√©nt fel√°ll√≥ v√°logatott 3-2-re legyŇĎzte az √∂sszevissza gaty√°s magyarokat, akiknek csak a vize-weltmeisteri c√≠m jutott.

Advertisement

Neva ‚Äě√©des‚ÄĚ. Mi neva ‚Äě√©des‚ÄĚ? Pineva ‚Äě√©des‚ÄĚ

Aki j√∂vŇĎ szombaton MezŇĎber√©nyben j√°r, kil√≥nk√©nt sz√°z forint√©rt alm√°t vehet. Idared, Golden √©s Pineva ‚Äě√©des‚ÄĚ a k√≠n√°lat.

Advertisement

Vannak aztán pl. rókák

Elad√≥ √≥ri√°sfejŇĪ malac

Advertisement

√Čs elad√≥ laposi kert, ugyanitt szŇĎlŇĎcefre

MezŇĎber√©nyi kontaktom itt √°tkapcsolt valami sz√∂rnyŇĪs√©gre a k√∂zszolg√°lati t√©v√©n, ahol Jakupcsek Gabriella √©s Csisz√°r JenŇĎ ripacskodott. Meg szerettem volna √∂lni magam.