Ezt nyilatkozta Fazekas S√°ndor f√∂ldmŇĪvel√©s√ľgyi miniszter: ‚ÄúElfogadhatatlan beavatkoz√°snak tartom a J√≥isten teremtette vil√°gban a GMO-s √©lŇĎl√©nyek l√©trehoz√°s√°t.‚ÄĚ

A Sz√°nt√≥f√∂ldek FŇĎpapja a FigyelŇĎ-interj√ļban nemcsak a TeremtŇĎrŇĎl besz√©lt, hanem p√©ld√°ul megerŇĎs√≠tette, hogy a rendszer v√°ltoz√°sa miatt az agr√°rt√°mogat√°si list√°k elej√©rŇĎl eltŇĪnik Cs√°nyi S√°ndor, Leisztinger Tam√°s √©s a Simicska‚ÄďNyerges du√≥, vagyis a legnagyobb magyar agr√°roligarch√°k.

A cikk legviccesebb r√©sze az, hogy Fazekas hogyan nem c√°folta, hogy a csŇĎdbe ment Surj√°nyh√ļs egyes r√©szeit Habony √Ārp√°d v√°s√°rolhatja fel. Az √ļjs√°g√≠r√≥ ezt k√©rdezte-mondta:

Ahogy egyesek emlegetik, a Habony‚ÄďUszikov kl√°n √°ll√≠t√≥lag t√°rgyal a Surj√°nyh√ļs egyes √©rdekelts√©geinek az √°tv√©tel√©rŇĎl.

Mire Fazekas:

Habony‚ÄďUszikov kl√°n? Ki az az Uszikov? Magyarorsz√°gon egymilli√≥ v√°llakoz√°s van, √©s rengetegen foglalkoznak √©lelmiszeriparral: nem hiszem, hogy nagyobb szereplŇĎ lenne, nem ismerem.

Advertisement

Fazekas utols√≥ mondata a m√°sodik po√©n, Eduard Uszikov ukr√°n √©lelmiszeripari doll√°rmilli√°rdos nev√©t ugyanis m√©g √©n is ismerem. Ukrajn√°ban h√ļsmogul volt, a Gell√©rthegy legdr√°g√°bb utc√°j√°ban lakik, a l√°nya a bulv√°rsajt√≥ szerint Habony √Ārp√°ddal j√°rt, de akkor is szokott szerepelni a sajt√≥ban, ha vizsg√°lj√°k vagy ŇĎrizetbe veszik.