This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Meteor lesz az aranyéremben a szocsi olimpián, Tóth Ágota is nyerhet

Illustration for article titled Meteor lesz az aranyéremben a szocsi olimpián, Tóth Ágota is nyerhet

A magyar olimpiai versenyzők még nem kezdték meg a kvalifikációt a 2014-es szocsi téli olimpiára, de ha nem tolják el az időbeosztást és sikerül február 15-én a dobogóra jutni valamelyikőjüknek, akkor olyan aranyérmet kaphatnak, amibe jutott egy darab meteor is.

Advertisement

2014. február 15. ugyanis az egyéves évfordulója annak, hogy egy meteor zuhant le Cseljabinszk közelében. Ennek örömére pedig egy-egy darabot fognak az űrkőből belecsempészni azokba az aranyérmekbe, amiket a sportolók például az aznapi női 1000 méteres rövidpályás gyorskorcsolya-versenyen nyerhetnek. És itt van nekünk Tóth Lykovcán Ágota, akinek a legnagyobb esélye van arra, hogy hazavigyen egy darabot valamiből, ami talán egy messzi galaxisból jött.

Tóth májusban azt mondta a Nemzeti Sportnak, hogy mindent meg fog tenni, hogy ott legyen Szocsiban. Ha már ott lesz, akkor remélem azért is megtesz mindent, hogy hazahozzon egy darabot a cseljabinszki meteorból.

Advertisement

via Gizmodo

Share This Story

Get our newsletter