Mészáros Felcsút Lőrinc az új Robbie Fowler

Mészáros Lőrinc polgármester-földbirtokos-sertéstenyésztő-klubelnök egy Puskás Akadémia-Vasas Ligakupa-meccs újrajátszását kezdeményezi az MLSZ-nél. Azért, mert a csapata továbbjutott!

Oké, ennél kicsit bonyolultabb a helyzet. Az történt, hogy a nagy párharc első felét 2-0-ra nyerte a Vasas, a másodikat 3-1-re a Pancho Akadémia, csakhogy kiderült, a 2-0 alkalmából egy két sárgalapos labdarúgó is pályán volt az angyalföldi legényeknél. A jogosulatlan játék miatt büntetett az MLSZ, 2-0 helyett 0-3, összesítésben 3-3 és idegenben lőtt gólokos Vasas-továbbjutás helyett 6-1-es Puskás-siker a következmény. Most ilyeneket mond Mészáros a klubhonlapnak: "Örültem a továbbjutásunknak, amikor eljutott hozzám a fegyelmi határozat híre, a Vasas elleni két Ligakupa-meccsünk sportszerű hangulata azonban azt mondatja velem, hogy jobban örülnék, ha a pályán sikerült volna kiharcolnunk a legjobb nyolc közé jutást. Ezért úgy döntöttünk, hogy felajánljuk a Vasasnak a mérkőzés újrajátszását, megadva a lehetőséget arra, hogy a tárgyalóterem helyett a pályán dőljön el a negyeddöntőbe jutás kérdése."

Advertisement

Volt már ilyen? Nekem valamiért Robbie Fowler esete jutott eszembe, akit egy 1997-es Liverpool-Arsenalon elrepített a saját lendülete, Seaman kapus hozzá sem ért, és a hülye bíró annak ellenére ítélt tizenegyest, hogy Robbie kézzel-lábbal tiltakozott. Aztán ő maga (mármint nem a bíró, hanem Fowler) állt oda elvégezni a büntetőt, és bár sokáig mindenki azt hitte, szándékosan hagyta ki, később beismerte, csak pocsékul rúgta. A kipattanót aztán beverte McAteer. Fowler így is fair play-díjat kapott abban az évben, Orbán Viktor barátját is ilyesmi várja, ez most borítékolom.

Share This Story