Ma m√©g nem relativiz√°ltam, ideje elkezdeni. A Korm√°nyv√°lt√°s minisztereln√∂k-jel√∂ltje nyolcpontos programot hirdetett hirtelen (p√©nteken k√©sŇĎ este, a h√©t politik√°ra legkev√©sb√© √©rz√©keny √≥r√°iban), akkor√°t, hogy Orb√°n Viktornak reggel m√°r nem volt kedve felkelni az √°gyb√≥l.

1. 250 000 √ļj, val√≥di munkahelyet teremt√ľnk. A fiataloknak garant√°ltan munk√°t vagy k√©pz√©st adunk. (Helyes!)

2. M√°sf√©lszeres√©re, 100 000 forintra emelj√ľk a nett√≥ minim√°lb√©rt √ļgy, hogy a munk√°ltat√≥k b√©rterhei nem n√∂vekednek. (Szuper!)

Advertisement

3. A mikrov√°llalkoz√°sok le√≠rhatj√°k t√°rsas√°gi ad√≥jukb√≥l a b√©rekre rak√≥d√≥ k√∂zterheket. (√Āllat!)

4. JelentŇĎsen cs√∂kkentj√ľk az alapvetŇĎ √©lelmiszerek √°r√°t. (Kir√°ly!)

5. Igazs√°gos √©s fenntarthat√≥ lesz a rezsics√∂kkent√©s. (√Čljen!)

6. 100 000 forintos nyugdíjig minden 65 év feletti 24 000 forint pluszpénzt kap, hogy meg tudja fizetni a gyógyszereit. (Anyám!)

Advertisement

7. Radik√°lisan cs√∂kkentj√ľk, majd megsz√ľntetj√ľk az elviselhetetlen√ľl hossz√ļ v√°r√≥list√°kat. (V√©gre!)

8. Felsz√°moljuk a gyermek√©hez√©st Magyarorsz√°gon. (Hosszan tart√≥, √ľtemes taps.)

Ne r√∂h√∂gjetek, az emberek t√©nyleg az egyszerŇĪ √ľzeneteket szeretik (na de ennyire?). K√ľl√∂nben is, van itt valaki, aki nem szeretn√© felsz√°molni a gyermek√©hez√©st? Hogy minderre mibŇĎl telik (telne), azt majd kisz√°molj√°k a n√°lam okosabb √©s szorgalmasabb √ļjs√°g√≠r√≥k, csak annyit akartam m√©g mondani, hogy eszembe jutott Medgyessy P√©ter 2002-bŇĎl, meg az √∂tvensz√°zal√©kos k√∂zalkalmazotti b√©remel√©s, ami a k√∂teles besz√©ddel √©s m√©g n√©h√°ny j√≥pofa dologgal (23 milli√≥ rom√°n √©s a t√∂bbiek) kar√∂ltve gyŇĎzelmet hozott az MSZP-nek. Azt azut√°n v√©gre kellett hajtani (nem a k√∂teles projektet, hanem az emel√©st), meglett az eredm√©nye. A 8 pontot viszont nem kell majd v√©grehajtani, m√°r ez is szerencs√©s k√∂r√ľlm√©nynek tŇĪnik napjainkban.

Advertisement

AmirŇĎl majdnem megfeledkeztem: t√©nyleg √∂r√ľl√∂k, hogy Mesterh√°zy v√©gre kifutott a p√°ly√°ra, legal√°bb lesz meccs. Az ut√≥bbi hetekben ez sem tŇĪnt biztosnak.

(a fot√≥t Mesterh√°zy Attila fb-oldal√°r√≥l szedtem, p√©ntek esti szombathelyi f√≥rum√°n k√©sz√ľlt)