Minden más földi organizmusnak viszont igen. Ennél univerzálisabb kampányt nem is nyomhatna az MSZP.

Olyan kamp√°nyanyagot dob√°l be a postal√°d√°kba az MSZP, ami szerint a szocialista p√°rt speci√°lis c√©lk√∂z√∂ns√©ge az √∂sszes ember Magyarorsz√°gon. 5 pill√©rnek hvj√°k ezt az iz√©t, de igaz√°b√≥l nyugodtan h√≠vhatn√°k "majdnem 10 milli√≥ pill√©rnek" is, hiszen a felsorolt 5 csoport lefed minden magyar √°llampolg√°rs√°g√ļ emberi l√©nyt.

De l√©tezhet-e gyan√ļsabb ann√°l, aki azt mondja, mindenki nev√©ben besz√©l? √Čn mondjuk olyan p√°rtra szavazn√©k, amelyik legal√°bb t√°volr√≥l √©s elm√©letben az √©n √©rdekeimet k√©pviseli. De semmik√©pp se vallja be, hogy k√∂zben az √∂sszes t√∂bbiek√©t is.

Ha viszont nagyot mondanak, mi√©rt nem mondanak nagyobbat? Mi ez a diszkrimin√°ci√≥, hogy csak az emberek sz√≥sz√≥l√≥i? Mi van a n√∂v√©nyekkel? Na j√≥, ha ez t√ļl absztrakt lenne, de akkor ott vannak az √°llatok, akiknek az √©rdekeit t√∂rv√©ny is v√©di Magyarorsz√°gon. Ha egy √°llatot nem k√≠nozhatsz meg kedvedre, mi√©rt ne √≠g√©rhetn√©l neki ezt-azt? Ezen k√©ne elgondolkozni a J√≥kai utc√°ban, mielŇĎtt ilyen √∂ncsonk√≠t√≥ m√≥don szŇĪkre szabj√°k a progressz√≠v f√≥kuszt.

A beszkennelt k√©pet k√∂sz√∂nj√ľk Andy Landynek!