A dĂ©lvidĂ©ki szĂĄrmazĂĄsĂș edzƑ, Árok Ferenc pĂ©nteken FelcsĂștra lĂĄtogatott meccset nĂ©zni. Olyasmi törtĂ©nt vele, ami velem aligha törtĂ©nt volna: a miniszterelnök meghĂ­vta a VIP pĂĄholyba, aztĂĄn mire föleszmĂ©lt, tanĂĄcsadĂł lett belƑle.

Úgy volt beĂŒtemezve, hogy pĂ©nteken jövök vissza BudapestrƑl, mĂĄrmint a mĂșlt pĂ©nteken, de valami közbejött. Valami egĂ©szen kĂŒlönös, rendhagyĂł, amire mĂ©g ĂĄlmomban sem gondoltam volna.

Így kezdi az Ă©lmĂ©nybeszĂĄmolĂłjĂĄt Árok, aki pĂ©nteken gyanĂștlanul caplatott fel a Pancho ArĂ©na tetejĂ©re. Az edzƑ SzöllƑsi György kommunikĂĄciĂłs igazgatĂłval belefutott a miniszterelnökbe, Ă©s ezzel minden eldƑlt. Ez a pĂĄrbeszĂ©d zajlott le köztĂŒk:

– Látta a meccseket, mit szól hozzá, meddig marad?"

– PĂ©nteken megyek vissza ÚjvidĂ©kre.

– Nem megy maga sehova, itt kell hogy legyen a stadionavatĂłn, meg holnap SzĂ©kesfehĂ©rvĂĄron a PuskĂĄs meccsĂ©n, hallani akarom a vĂ©lemĂ©nyĂ©t az AkadĂ©mia jĂĄtĂ©kĂĄrĂłl."

S odaszĂłlt SzöllƑsinek, „intĂ©zd el a kocsit".

A teljes beszåmoló a Magyar Szó Online-on olvasható, itt csak a legjobb részeket közlöm.

És ott voltam a meccsen. Mellette ĂŒltem, Ă©s egĂ©sz idƑ alatt senki mĂĄssal nem beszĂ©lt, mint velem. „Hallani akarom a vĂ©lemĂ©nyedet, Ă©s ne kertelj." Igen, mĂĄr tegezƑdtĂŒnk, mert Ă©n azt mondtam, hogy mi, „angolszĂĄszok" nem ismerjĂŒk az ön, maga Ă©s egyĂ©b udvariaskodĂł megszĂłlĂ­tĂĄsokat.

Igaz, a csapat helyzete nem egĂ©szen megnyugtatĂł, mert mĂ©g nem biztos a bennmaradĂĄsa. Nos, ez a kĂŒlönbsĂ©g a kĂ©t ĂĄllam fƑnökĂ©nek a csapata között, SzerbiĂĄban ha nem vagy bajnok, nem vagy senki, Magyarhonban megtörtĂ©nhet, hogy az utolsĂł fordulĂłig nem tudsz nyugodtan aludni
 De akkor is Viktor az OrbĂĄn, s nem Vučić a piros-fehĂ©rekkel!

Ezeknek Ă©s a stadion „fogadĂłtermeinek a berendezĂ©sĂ©rƑl" regĂ©ket tudnĂ©k Ă­rni! PuskĂĄs Öcsi szinte „visszatĂ©r", rĂșgja elƑtted a gĂłlokat, azzal a lendĂŒlettel, melyet megörökĂ­t a stadion elƑtti Ă©letnagysĂĄgĂș szobra.

Azzal bĂșcsĂșztam a magyar miniszterelnöktƑl, hogy Ƒ ezt mondta: „TanĂĄcsadĂłm leszel, legkevesebb kĂ©t hĂłnaponkĂ©nt lĂĄtjuk egymĂĄst"


Advertisement

Én csak kapkodom a levegƑt. A beszĂĄmolĂłban ugyanis OrbĂĄn minden mondatĂĄbĂłl sĂŒt az ellentmondĂĄst nem tƱrƑ földesĂșri logika. SzĂł sincs felkĂ©rĂ©srƑl, szĂł sincs arrĂłl, hogy Árok tĂ©nyleg visszamehet ÚjvidĂ©kre, ha arrĂłl van szĂł.

Itt egy groteszk MĂĄtyĂĄs kirĂĄlyos mesĂ©be csöppenĂŒnk, ahol van "no, nem mĂ©sz te sehova!", meg "tanĂĄcsadĂłm leszel!". Az igazi kĂ©rdĂ©sek, a döntĂ©sre valĂł lehetƑsĂ©g hiĂĄnyzik fĂĄjĂłan ebbƑl a mesĂ©bƑl.

Advertisement

Így jĂĄrt az ember, aki OrbĂĄn Viktorral nĂ©zte a meccset a felcsĂști arĂ©nĂĄban.