A jobboldali publicisztika dilikirálya egy Origótól kapott SMS-sporthír alapján megállapította, hogy az egész magyar baloldal eltorzult, a szemét Origo meg persze különösen. A szegény ember Bayer Zsoltjának már elemi szövegértési problémái vannak.

Fricz Tamás ma átment az úgynevezett cigányzacskó-próbán és hivatalosan is pont annyira holdkóros, mint bármelyik habzó szájú kommentelő. A próba arról a Tékozló Homár-posztról kapta a nevét, amelyik azt jelentette be, hogy a hipermarketekben azontúl fizetni kell a nejlonzacskóért, és amelyiknek már a harmadik kommentjáből kiderült, hogy mindenről a cigányok tehetnek.

Fricz arról írt bejegyzést, hogy a győri női kézicsapat meccse után a következő SMS-riasztást kapta a telefonjára az Origótól:

Női kézilabda-Bajnokok Ligája, döntő: Győri Audi ETO – Buducnost Podgorica 27-21. A Győr megvédte címét, a meccs utolsó gólját Knezevic dobta.

A nem kézilabdás olvasók kedvéért mondom, hogy a teljesen semleges hangvételű és tartalmú üzenetbe azért került bele Knezevic neve, mert a teljes magyar sportsajtó fel volt háborodva azon, hogy amikor a Győr a csoportmeccseken ugyanezzel a Buducnosttal játszott, Knezevics lefejelte Görbicz Anitát, de a nemzetközi szövetség csak pár meccsre tiltotta el az agresszort, hogy már pont játszhasson ezen a döntőn.

Advertisement

De Fricz szegény a cikke szerint már odáig jutott, hogy képtelen értelmezni egy egymondatos SMS-t, és hosszú írásban értekezik arról, hogy az SMS zárómondata "oltári botrány", "eszeveszett cinizmus", sőt, bár "nem üti meg még a magyarellenesség szintjét sem", cserébe "eltorzult szándékú, nagyon rosszízű cinizmus".

Még egy Békemenet-szervező publicisztikai rohamosztagos tollából is kényelmetlen érzés azt olvasni, hogy a "meccs utolsó gólját Knezevic dobta" az ő fordításában úgy hangzik, hogy "Nesze nektek, magyarok! Ne örüljetek már olyan nagyon, akkor sem, ha végre valami pompásan sikerül!"

A cikk zárómondatában pedig idáig jutunk az üzenettől, ami annyira bármiellenes, mint egy kínai pamutbugyi géppel fordított címkéje:

Ha a magyar bal-balliberális oldal olyan, mint az origó és üzenete, akkor csak keresni tudom, hol van a baloldalon Európa.

Advertisement

Én sokáig kifejezetten jól szórakoztam a valaha állítólag teljesen normális Fricz megborulásán, de ha így folytatja, arra a feladatra is alkalmatlan lesz, amire tartják. Úgy még kultúrharcot sem lehet ugyanis rendesen vívni, ha a katonák annyira ostobák, hogy meg sem értik a másik elemi üzeneteit sem, hiszen emiatt még azt sem tudják, mikor hangzott el egy semleges kötőszó, és mikor egy vaskos nemzetárulás/parasztság, amire kiabálni kell. Fricz Tamásból érezhetően az új Bayer Zsoltot akarták faragni arra az esetre, ha az eredeti Bayerral történne valami. Ijesztő ilyet leírni, de ehhez képest Bayer egy fineszes sakkbajnok, aki mindig átlát a szitán.