Találkoztam Falus Tysonnal, hát nem lennék Tarlós heréje

Illustration for article titled Találkoztam Falus Tysonnal, hát nem lennék Tarlós heréje

Mert ha az lennék, nemsokára leszakítana a baloldal fenevadja. Igen, Falus Ferencet most agresszív fenyegetőzőre sztájlingolták, és nekem ez az arca tetszik a legjobban. Senki sem fenyeget úgy, mint Fenyegető Ferenc!

Advertisement

Úgy történt, hogy a Parlamentből jöttem a szerkesztőség felé, és a Szabadság téri megszállási emlékműnél észrevettem, hogy kicsit arrébb valaki kamerás stáboknak nyilatkozik. Arra kanyarodtam, és kit látok?

Illustration for article titled Találkoztam Falus Tysonnal, hát nem lennék Tarlós heréje
Advertisement

Falus Ferenc beszél, szorosan mellette-mögötte pedig ott áll Gréczy Zsolt, Gyurcsány Ferenc Havasi Bertalanja, sötét ruhában, kőkemény arccal. És nagyjából minden második mondatnál bólogat. Nem azt a mosolygós, lendületes bólogatást kell elképzelni, hanem a kőarccal, minimalista mozdulatokkal előadott, félelemkeltő kiképzőőrmester-bólogatást. Az egész olyan volt kicsit, mintha Chuck D-t vagy Flavor Flavot figyeltem volna a korai Public Enemyből, mögötte egy fekete egyenruhás utcai harcossal. Hát tuti nem lettem volna Comptonban lakó elnyomó fehér orbánista!

Illustration for article titled Találkoztam Falus Tysonnal, hát nem lennék Tarlós heréje
Advertisement

Nagyon jó ötlet volt Falust ilyen kőkemény beszólós bokszoló-rapperre stilizálni, hiszen a megfélemlítő potenciálja vetekszik Molnár "Slam Poetry" Péterével. Vagy Garami Józsi bácsiéval. Vagy a fiatal Ulmann Mónikáéval az "Írtam a bátyámnak egy dalt" korszakából.

Vicces, hogy valaha a baloldalt vádolták azzal, hogy övé a média, és milyen ügyesen manipulál. Én azt képzeltem volna, hogy amikor a Tanácsadók a politika sötét hátsó szobáiban valakit népszerű árucikké alakítanak, az illető meglévő tulajdonságaiból indulnak ki, és azok közül választanak valami jól kiemelhetőt és eladhatót.

Advertisement

Falus Tyson tanácsadói más iskolát képviselnek a jelek szerint. Az eredmény igen szórakoztató. Talán túlzottan is az. Én például konkrétan Falus egyetlen kötőszavára sem emlékszem, cserébe pontosan fel tudom idézni, hogy milyen hangsúllyal próbált erősnek és fenyegetőnek tűnni, amit kicsit benyomva elő is tudnék adni.

Már ott helyben azon gondolkodtam, minek lehetne még maszkírozni Falus Ferencet.

Ilyen tippjeim vannak:

Nindzsának

A nindzsa gyors, ügyes és hatékony, mint egy ideális főpolgármester. Falus Nindzsa első lépésnek halálos csendben odalopakodhatna gyanútlan választópolgárokhoz, majd a szemük láttára surikent dobhatna a legközelebbi Tarlós-plakát homlokába. A háttérben Gréczy Zsolt nuncsakuzna, Szigetvári Viktor pedig 6-8 méter magasra ugrálna szaltózva.

Advertisement

Bikarodeósnak

A fővárosiak még nem láttak bikát, így elég lenne tehénháton végigvonulnia a billegő választókerületeken. A rojtos bőrnadrágot az ő kedvéért találták fel! Csak remélni tudom, hogy a figurához illő karikalába van, ha nem, Gréczy majd szervez neki egy lábdublőrt.

Advertisement

Olasz maffiózónak

Semmi sem állna jobban Falusnak, mintha reszelős Marlon Brando-hangon beszélne, és egy étterem hátsó asztalánál fogadná a potenciális szavazókat.

Advertisement

A slusszpoén pedig az, hogy miért találkozhattam egyáltalán Fenyegető Tyson Ferenccel a Szabadság téren, amikor neki nem is itt kellett volna lennie. Hanem a baloldali főpolgármesterek vitáján. De ahogy Panyi Kapitány tűpontosan megfogalmazta:

Falus itt éppen a félelmetes debattőr hírében álló Csárdi Antal, a karizmatikus Bodnár Zoltán, a showman Magyar György és a megbabonázó Bokros Lajos elől menekül, ugyanis most kurvára az A38 hajón kellene lennie, csak az utolsó pillanatban visszamondta a részvételt.

Share This Story

Get our newsletter