A S√ľddeutscher Zeitung c√≠mlapj√°n Peer Steinbr√ľck bemutat mindenkinek.

A k√©p a magazin "Most ink√°bb ne mondjon semmit" c√≠mŇĪ riportsorozat√°hoz k√©sz√ľlt, amelyben h√≠res n√©metek szavak helyett gesztusokkal felelnek a k√©rd√©sekre, √©s a magazinban sz√∂veg helyett az elmutogatott v√°laszokr√≥l k√©sz√≠tett felv√©telek jelennek meg.

A lap vonatkoz√≥ k√©rd√©se Peer Steinbr√ľck kancell√°rjel√∂lti tev√©kenys√©g√©nek t√∂bb k√≠nos √ľggyel tark√≠tott elsŇĎ szakasz√°ra utalt - amikor p√©ld√°ul a szoci√°ldemokrata politikus sz√©les k√∂rben √©rtetlens√©get v√°ltott ki azzal a megjegyz√©ssel, hogy a n√©met kancell√°r fizet√©se t√ļl alacsony -, √©s nagyj√°b√≥l azt tartalmazta, hogy a "Baki-Peer" √©s m√°s hasonl√≥an kedves elnevez√©sek mellett ugye nem szenved hi√°nyt becenevekben.

A kancell√°rjel√∂lt erre a k√©rd√©sre v√°laszolt felfel√© tartott k√∂z√©psŇĎ ujjal.

Advertisement

A Spiegel Online megk√©rdezte az olvas√≥kat, hogy mit gondolnak Steinbr√ľck gesztus√°r√≥l. 42 sz√°zal√©kuk azt mondta, hogy tetszik nekik, mert legal√°bb csin√°l valamit a kamp√°ny alatt. Sz√≥vivŇĎje nem engedte volna az √ļjs√°gba ezt a k√©pet, a politikus viszont azt mondta, hogy "szerinte rendben van". Steinbr√ľck saj√°t bevall√°sa szerint nem tudta, hogy ez a k√©p ker√ľl a c√≠mlapra.

[MTI]