Merkel kihívója a középső ujját mutogatja a világnak

Illustration for article titled Merkel kihívója a középső ujját mutogatja a világnak

A Süddeutscher Zeitung címlapján Peer Steinbrück bemutat mindenkinek.

A kép a magazin "Most inkább ne mondjon semmit" című riportsorozatához készült, amelyben híres németek szavak helyett gesztusokkal felelnek a kérdésekre, és a magazinban szöveg helyett az elmutogatott válaszokról készített felvételek jelennek meg.

Advertisement

A lap vonatkozó kérdése Peer Steinbrück kancellárjelölti tevékenységének több kínos üggyel tarkított első szakaszára utalt - amikor például a szociáldemokrata politikus széles körben értetlenséget váltott ki azzal a megjegyzéssel, hogy a német kancellár fizetése túl alacsony -, és nagyjából azt tartalmazta, hogy a "Baki-Peer" és más hasonlóan kedves elnevezések mellett ugye nem szenved hiányt becenevekben.

A kancellárjelölt erre a kérdésre válaszolt felfelé tartott középső ujjal.

Illustration for article titled Merkel kihívója a középső ujját mutogatja a világnak
Advertisement

A Spiegel Online megkérdezte az olvasókat, hogy mit gondolnak Steinbrück gesztusáról. 42 százalékuk azt mondta, hogy tetszik nekik, mert legalább csinál valamit a kampány alatt. Szóvivője nem engedte volna az újságba ezt a képet, a politikus viszont azt mondta, hogy "szerinte rendben van". Steinbrück saját bevallása szerint nem tudta, hogy ez a kép kerül a címlapra.

[MTI]

Share This Story

Get our newsletter