A Habostorta √©s a Randivonal alap√≠t√≥ja, az online √ľzletembers√©g mellett festŇĎ-grafikus Weiler P√©ter volt az, aki a csomagtart√≥j√°b√≥l v√©c√©pap√≠rt √©s vizet √°rult k√ľl√∂nb√∂zŇĎ √ľzletk√∂zpontok parkol√≥iban, mintha feket√©zne. Csod√°san fon√≥dik √∂ssze a politikai tiltakoz√°s √©s az √∂nmarketing.

Az elŇĎbb posztoltam ki azt a k√©pet, amit vas√°rnap √≥ta j√≥ sokan osztottak meg, a "Vas√°rnap is nyitva" felirattal felsp√©cizett kocsir√≥l az √öjbuda K√∂zpont elŇĎtt. A fot√≥t megoszt√≥ mikrobloggert az eg√©sz egy kort√°rs mŇĪalkot√°sra, konkr√©tan egy friss Weiler P√©ter-k√©pre eml√©keztette. Erre:

Advertisement

Amikor posztoltam, m√©g nem fogtam fel, hogy nem v√©letlen√ľl. A festm√©nyen √©s a fot√≥n ugyanaz a kocsi l√°that√≥. Gyan√ļs! Ez sem v√©letlen. Mert a fot√≥ nem egy √©lelmes feket√©zŇĎ kocsij√°t mutatja, hanem egy igazi politikai-mŇĪv√©szeti performanszt, amit Weiler val√≥s√≠tott meg, k√∂rbej√°rva t√∂bb hipermarket parkol√≥it. Itt egy m√°sik fot√≥, vas√°rnapr√≥l, de a buda√∂rsi Auchan elŇĎl:

Advertisement

J√≥ √©rz√©s, hogy Weiler nemcsak engem vezetett meg, hanem p√©ld√°ul a 444-et is, akik tegnap az "Amikor az √©let meghaladja a mŇĪv√©szetet" c√≠mmel posztoltak a t√©m√°r√≥l. El sem merem k√©pzelni, mekkor√°ra h√≠zott ettŇĎl az alkot√≥ m√°ja!

Weiler amellett, hogy akt√≠v k√©pzŇĎmŇĪv√©sz, akinek tavaly ny√°ron Kieselbach Tam√°s nyitotta meg a t√°rlat√°t a k√∂vesk√°li buszmeg√°ll√≥ban, a magyar online biznisz veter√°nja. Nem sokkal az Index ut√°n ind√≠totta el a Habostort√°t, a magyar internet korai korszak√°nak egyik sikersztorij√°t, amire az√©rt eml√©kszem ennyire, mert az indexes m√≠tingeken √°lland√≥an azzal j√∂ttek, hogy a Habostort√°nak 3 alkalmazottal van annyi PI-je, mint nek√ľnk 50-nel. De r√©szben Weiler√© a Randivonalat mŇĪk√∂dtetŇĎ v√°llalkoz√°s is. √Čppen ez√©rt lenne ez a k√©pal√°√≠r√°s is az elŇĎzŇĎ fot√≥hoz: A Dating Central Europe Zrt. vez√©rigazgat√≥ja √≠gy tiltakozik a boltbez√°r√°s ellen.