Mennyi minden változott 13 év alatt!

Illustration for article titled Mennyi minden változott 13 év alatt!

És itt nemcsak arra gondolok, hogy még sokkal rosszabb minőségű képeket csináltak a digitális fényképezőgépek, hanem Vona Gábor sem hallgatja ilyen alázatosan Orbán Viktort.

Advertisement

A képet Török Gábor osztotta meg a Facebookon egy másikkal együtt, mindkettő a Szövetség a Nemzetért Polgári Kör alakuló ülésén készült 2002-ben. A Vezénylő Tábornok úr itt még egyáltalán őszül, és pocakja sincs nagyon, Vona pedig szemüveges.

A polgári köröket 2002. május 7-én, az elveszített választások után hirdette meg a hisztériát csúcsra járató Orbán Viktor, és ezeknek pont a Szövetség a Nemzetért Polgári Kör volt a csúcsszervük, soraiban az ifjú Vona Gáborral.

Advertisement
Illustration for article titled Mennyi minden változott 13 év alatt!

A politológus most azzal a kísérőszöveggel osztotta meg a képeket, hogy “Párhuzamosok, keresztezők, pályák, kényszerpályák, lejtők, emelkedők. Van-e érdekesebb, elgondolkoztatóbb, drámaibb a politikánál?”, úgyhogy én is elgondolkoztam, hogy az jutott eszembe, hogy pontosan ez, a polgári körök megalakítása volt az a pont, ahol Orbánból politikusból népvezér lett, és tulajdonképpen már itt kódolva van az, hogy egyszer majd jön valaki, aki ugyanezt a nyelvet, amin Orbán szólalt meg a két 2002-es választási forduló között, még jobban beszéli. Az külön vicces, hogy itt ül vele egy szobában.

Share This Story

Get our newsletter