This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Mennyi minden változott 13 év alatt!

Illustration for article titled Mennyi minden változott 13 év alatt!

És itt nemcsak arra gondolok, hogy még sokkal rosszabb minőségű képeket csináltak a digitális fényképezőgépek, hanem Vona Gábor sem hallgatja ilyen alázatosan Orbán Viktort.

Advertisement

A képet Török Gábor osztotta meg a Facebookon egy másikkal együtt, mindkettő a Szövetség a Nemzetért Polgári Kör alakuló ülésén készült 2002-ben. A Vezénylő Tábornok úr itt még egyáltalán őszül, és pocakja sincs nagyon, Vona pedig szemüveges.

A polgári köröket 2002. május 7-én, az elveszített választások után hirdette meg a hisztériát csúcsra járató Orbán Viktor, és ezeknek pont a Szövetség a Nemzetért Polgári Kör volt a csúcsszervük, soraiban az ifjú Vona Gáborral.

Advertisement
Illustration for article titled Mennyi minden változott 13 év alatt!

A politológus most azzal a kísérőszöveggel osztotta meg a képeket, hogy “Párhuzamosok, keresztezők, pályák, kényszerpályák, lejtők, emelkedők. Van-e érdekesebb, elgondolkoztatóbb, drámaibb a politikánál?”, úgyhogy én is elgondolkoztam, hogy az jutott eszembe, hogy pontosan ez, a polgári körök megalakítása volt az a pont, ahol Orbánból politikusból népvezér lett, és tulajdonképpen már itt kódolva van az, hogy egyszer majd jön valaki, aki ugyanezt a nyelvet, amin Orbán szólalt meg a két 2002-es választási forduló között, még jobban beszéli. Az külön vicces, hogy itt ül vele egy szobában.

Share This Story

Get our newsletter