A radik√°lisok fot√≥zt√°k √©s vide√≥zt√°k a vas√ļt√°llom√°sn√°l √∂sszegyŇĪlt migr√°nsokat √©s az ŇĎket seg√≠tŇĎ aktivist√°kat, v√©g√ľl a nagy sz√°mban ki√©rkezŇĎ rendŇĎrs√©g zavarta el ŇĎket. Egyre komolyabban r√°telepszik a menek√ľltt√©m√°ra a sz√©lsŇĎjobb.

A hvg.hu szerint 50-60, a D√©lmagyar szerint 30 Bety√°rsereg felirat√ļ, fekete p√≥l√≥t viselŇĎ f√©rfi jelent meg ma d√©lut√°n 5 elŇĎtt a szegedi nagy√°llom√°s elŇĎtt, a migr√°nsokat seg√≠tŇĎ √∂nk√©ntesek fab√≥d√©j√°n√°l. A sz√©lsŇĎs√©gesek a D√©lmagyar szerint besz√©lni akartak az ott l√©vŇĎ t√≠z menek√ľlttel, de ebben v√©g√ľl megakad√°lyozt√°k ŇĎket a vel√ľk azonos sz√°mban ki√©rkezŇĎ rendŇĎr√∂k.

A MigSzol egyik megk√©rdezett aktivist√°ja szerint ‚Äúatrocit√°s nem t√∂rt√©nt, de nagyon f√©lelmetes volt‚ÄĚ, egy m√°sik szerint pedig egyre durvulnak az ŇĎket √©rŇĎ incidensek, de eddig a rendŇĎrs√©g mindig k√∂zbel√©pett.

Kor√°bban az Ultras Liberi ultr√°i j√°rŇĎr√∂ztek a magyar-szerb hat√°ron, illeg√°lis hat√°r√°tl√©pŇĎk ut√°n kutatva, Debrecenben a Jobbik t√ľntetett a menek√ľltt√°bor ellen, p√©nteken pedig a Keleti p√°lyaudvarhoz szervez t√ľntet√©st a bev√°ndorl√°s visszaszor√≠t√°s√°√©rt a Hatvann√©gy V√°rmegye Ifj√ļs√°gi Mozgalom.

A Bety√°rsereg vezetŇĎje, Tyirity√°n Zsolt kr√©d√≥j√°t a Deres.tv ismerteti, aki √°ll√≠t√≥lag pont a t√°rsadalmi b√©k√©t sz√©trobbant√≥ gyŇĪl√∂let ellen akar k√ľzdeni: ‚Äú√Čppen zajlik a civiliz√°ci√≥k √∂sszecsap√°sa, ennek vagyunk ma szemtan√ļi. Az √°ltalunk √©vtizedekkel ezelŇĎtt vizion√°lt j√∂vŇĎk√©p √©lŇĎ val√≥s√°gg√° v√°lt. A kezelhetetlen bev√°ndorl√°s faji alap√ļ konfliktusokat okoz, melyek a t√°rsadalmi b√©k√©t sz√©trobbant√≥ gyŇĪl√∂letet sz√ľlnek. Ezek ellen minden eszk√∂zzel fel kell l√©pn√ľnk.‚ÄĚ