This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Menekülteket fenyegetett a Betyársereg Szegeden

Illustration for article titled Menekülteket fenyegetett a Betyársereg Szegeden

A radikálisok fotózták és videózták a vasútállomásnál összegyűlt migránsokat és az őket segítő aktivistákat, végül a nagy számban kiérkező rendőrség zavarta el őket. Egyre komolyabban rátelepszik a menekülttémára a szélsőjobb.

Advertisement

A hvg.hu szerint 50-60, a Délmagyar szerint 30 Betyársereg feliratú, fekete pólót viselő férfi jelent meg ma délután 5 előtt a szegedi nagyállomás előtt, a migránsokat segítő önkéntesek fabódéjánál. A szélsőségesek a Délmagyar szerint beszélni akartak az ott lévő tíz menekülttel, de ebben végül megakadályozták őket a velük azonos számban kiérkező rendőrök.

A MigSzol egyik megkérdezett aktivistája szerint “atrocitás nem történt, de nagyon félelmetes volt”, egy másik szerint pedig egyre durvulnak az őket érő incidensek, de eddig a rendőrség mindig közbelépett.

Advertisement

Korábban az Ultras Liberi ultrái járőröztek a magyar-szerb határon, illegális határátlépők után kutatva, Debrecenben a Jobbik tüntetett a menekülttábor ellen, pénteken pedig a Keleti pályaudvarhoz szervez tüntetést a bevándorlás visszaszorításáért a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom.

A Betyársereg vezetője, Tyirityán Zsolt krédóját a Deres.tv ismerteti, aki állítólag pont a társadalmi békét szétrobbantó gyűlölet ellen akar küzdeni: “Éppen zajlik a civilizációk összecsapása, ennek vagyunk ma szemtanúi. Az általunk évtizedekkel ezelőtt vizionált jövőkép élő valósággá vált. A kezelhetetlen bevándorlás faji alapú konfliktusokat okoz, melyek a társadalmi békét szétrobbantó gyűlöletet szülnek. Ezek ellen minden eszközzel fel kell lépnünk.”

Share This Story

Get our newsletter