This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Menekülés az Indexről? Lelépett a Vastagbőr a blog.hu-ról

Illustration for article titled Menekülés az Indexről? Lelépett a Vastagbőr a blog.hu-ról

Egy volt indexes, Bodoky Tamás Átlátszójára mentek. Exkluzív nanointerjú Zero bloggazdával.

Advertisement

Az új Index-címlapon látványosan háttérbe szorították a blog.hu olvasottságának jelentős részét adó politikai blogokat. Van, aki szerint nem véletlenül, hanem azért, mert Spéder tulajdonos utálja és balosozza őket. Erről első kézből, egykor indexes blogminiszterként mondhatom, hogy így van, mármint az utálat meg a fikázás, más kérdés, hogy ez volt-e az oka annak, hogy a blogketrecet kicsire nyírták és a mélybe száműzték, hogy a helyére az index munkatársainak vegyes, de érdektelen feedjét tegyék. Szerintem például nem ez a dolog oka, egyszerűen mert az indexesek nem olyanok, hogy ilyen tulajdonosi kéréseknek befeküdjenek. De a végeremény mindenképp az, hogy rosszabb lett bloghus politikai blognak lenni.

Talán ezek miatt lépett most le az egyik legismertebb politikai blog, a Vastagbőr. Ez itt a költözést bejelentő posztjuk. Ez meg a nanointerjú, amiben Zero nem akar semmi rosszat mondani a blog.hu-ra, aztán mégis kicsap belőle a fájdalom:

Cink: Miért léptetek le a bloghutól? Mi volt a baj?

Zero: Nincs semmi különösebb oka, Bodoky Tamás megkeresett egy ajánlattal, átbeszéltük, és igent mondtunk. Jó lesz végre a saját oldalunkon a saját “uraink” lenni. Nem kívánok mondani semmit a bloghuról mondani, köszönjük a 7,5 szép évet.

Cink: Nem félsz attól, hogy Index-címlap nélkül nagyot zuhan a látogatottság?

Zero: A látogatottság persze csökkeni fog, de hiába generáltunk 4 év alatt 27 millió oldalletöltést, egyszer sem jött email a bloghutól hogy helló, szevasztok, mi a helyzet.

Cink: Tényleg, mekkora része jött onnan mostanában az olvasóknak? És mennyi a hétköznapi átlagotok?

Zero: Amúgy mostanában látogatók 30%-a jött az Indexről, de régebben ez a szám persze sokkal nagyobb volt. Olyan átlag napi 15 ezer oldalletöltés volt az utóbbi hónapokban.

Share This Story

Get our newsletter