Memóriajáték: emlékszel Hargitai Jánosnál is képmutatóbb KDNP-sre?

Megint lebukott a szavakban őrülten bank-, pénzügy- és brókerellenes képviselő: 2008-ban a forint ellen spekulált Hargitai János, akinek a Buda-Cash vezetőjétől született unokája. És aki szerint a zsidó bankárok buktatták meg az 1848-as forradalmat és szabadságharcot.

A KDNP-sek természetesen semmivel sem rosszabbak bármilyen más politikusnál, de mivel ők szemforgatóan ájtatosak, és imádják mások magánéletét szabályozni, egy KDNP-s lebukása káröröm szempontjából mindig felér három bármilyen más pártbeliével.

Advertisement

Hargitai Jánosról most az Index írta meg, hogy 2008-ban, a Baranya megyei önkormányzat vezetőjeként pénzpiacgyűlölő nemzeti politikushoz képest unortodox húzással fialtatta meg a megye pénzét: a forint ellen játszott nagyban.

Hargitai vesszőfutása azzal kezdődött, hogy kiderült, a szavakban harciasan bank- és pénzpiacellenes politikus lányának élettársa és újszülött gyerekének apja a bebukott Buda-Cash vezetője, Tölgyesi Péter, mire Hargitai közölte, hogy:

A lányom élettársát alig ismerem. Talán ha háromszor találkoztam vele, ők Budapesten laknak, mi meg vidéken.

Bár senki sem tartozik magyarázattal azért, ha nem ül a veje nyakán, az ügyetlen magyarázkodás nagy derültséget keltett, hiszen Hargitai nem egy vidéken elzárkózva élő remete, hanem ötödik ciklusát a Parlamentben töltő, az ideje nem kis részében Budapesten dolgozó politikus.

Aki pártja legdurvább, konteós-holdkóros-zsidókattanásos-bankgyalázós szárnyához tartozik, és 2014-ben egy mohácsi beszédében konkrétan azt fejtette ki amatőr történészként, hogy az 1848-as szabadságharc a Rotschild bankház akaratából és mesterkedései miatt bukott el.

Hargitai kirohanásaira különös fényt vet, hogy saját lánya egyébként bankban dolgozik.

Advertisement

És mint most az Index felidézte, a nyilvánosság előtti tombolások abban sem akadályozták meg, hogy saját nemzeti fizetőeszköze ellen spekuláljon, ráadásul úgy, hogy közpénzeket a létező legkockázatosabb módon forgat meg. A 2008-as sztori lényege az volt, hogy a megyei önkormányzat kibocsátott 3 milliárd forintnyi devizakötvényt svájci frankban, ám ekkor kiderült, hogy a beruházás, amire a pénz kellett volna, nem fog megvalósulni. A pénzt forintra váltották, de kezdeni akartak vele valamit. Ekkor tette személyesen Hargitai azt az előterjesztést, hogy klasszikus shortolással játsszanak a forint gyengülésére a svájci frankkal szemben.

Pénzügyekben járatlan olvasóink kedvéért mondom, hogy közpénzzel devizapiacon játszani nem sokban különbözik attól, mintha kaszinóba mentek volna.

Advertisement

Ezek után egyáltalán nem lepne meg, ha kiderülne, a fontot annak idején nem Soros György, hanem Fúj Pénz Fúj Bankok János kényszerítette térdre.

Na de nem ez a kérdés, hanem az, hogy emlékszel-e hasonlóan képmutató figurára Krisztus Önjelölt Koalíciós Katonái közül?

Share This Story