This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Melyik jobb: hőzöngő államtitkár vagy éneklő Karinthy Frigyes?

Illustration for article titled Melyik jobb: hőzöngő államtitkár vagy éneklő Karinthy Frigyes?

Két hanganyag kedd délelőttre, de ha csak egyiket hallgathatnád meg, melyiket választanád?

Advertisement

Oké, először itt van Illés Zoltán, a vidékfejlesztési minisztérium államtitkára, aki ma reggel a Parlamentben kiborult, amikor Szél Bernadett LMP-s képviselő napirend előtt azt a kérdést tette fel, hogy miért nem lép fel a kormány a ciános bányák megnyitása ellen Verespatakon és Nagybányán. Illésben elpattant valami és úgy ment neki Szélnek, mintha egy igazi középkorú Szexista Man. Például ilyeneket mondott:

Egyesével kell visszautasítanom azt a sok butaságot és baromságot, amit ön itt elmondott az elmúlt öt percben.

Képviselő asszony, a miniszterelnök úr nevét ne vegye a szájára. És egy utolsó megjegyzésem: nem a ruha teszi az embert, és attól, hogy ön pólóban beszél, még nem környezetvédő. Gyalázat.

Advertisement

Az ülést vezető Lezsák Sándor felszólította Illést, hogy a baromságokat vonja vissza, az államtitkár ezt meg is tette. Aztán Schiffer András kérte Lezsákot, hogy intse meg a képviselőt a szexista megnyilvánulásáért, de végül Kocsis Máté egy következő felszólalásban tette meg ezt Illés helyett.

Itt meg is tudjátok hallgatni. [444]

Advertisement

A másik meg kifejezetten békebeli téma, Nyáry Krisztián előásott egy 1930-as hangfelvételt, amint Karinthy Frigyes a Hazámba vágyom című dalt énekli és a végén kacag egy kicsit. Ez már megint egy kicsit olyan dolog, mint amikor előkerülnek színes fotók mondjuk a XX. század elejéről, nekem Karinthy egy csomó jó könyv és egy arc az irodalomkönyvben, el sem tudtam képzelni, hogy beszélni is tud, énekelni meg végképp nem.

Advertisement

Fotó: hirado.hu

Share This Story

Get our newsletter