Illustration for article titled Mekis lövöldözés miatt a rendőrség keresi Somogyi Ábelt

Az egyetemi lövöldözés kitervelésével megvádolt Somogyi tegnap este hármat lőtt a Móricz Zsigmond téri McDonald's mennyezetébe. A rendőrség keresi.

Advertisement

A police.hu oldalán ma reggel kitett felhívásban van egy fotó Somogyi Ábelről, és nahát, a kép alapján ugyanaz az S. Ábel, aki a vád szerint 2006 és 2010 között több ELTE-s diáktársának a megölésére készült. Nyolc hónapot töltött előzetes letartóztatásban és igazságügyi elmemegfigyelő intézetben, aztán 2011 novemberében kiengedték.

Illustration for article titled Mekis lövöldözés miatt a rendőrség keresi Somogyi Ábelt
Advertisement

Az MTI úgy tudja, hogy tegnap a lövöldözés után a helyszínen otthagyott több személyes tárgyat is.

A police.hu felhívása:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság elfogatóparancsot adott ki Somogyi Ábel János 26 éves budapesti lakos ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint Somogyi Ábel János 2013. augusztus 15-én 22 óra 45 perc körüli időben egy Budapest XI, Móricz Zsigmond körtéren található vendéglátó helyen eddig tisztázatlan okból - feltehetően fegyverrel – három lövést adott le a légtér és a mennyezet irányába. Személyi sérülés nem történt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

Advertisement

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Share This Story

Get our newsletter