Eml√©keztek m√©g a konyhai behatol√≥r√≥l √≠rt posztomra? F√∂ldi fl√≥r√°nk bŇĎ egy h√≥nappal ezelŇĎtt, mosogat√≥nk t√ļlfoly√≥cs√∂v√©ben √©szlelt, sz√°momra ismeretlen tagj√°r√≥l? Mivel itt a tavasz, √ļgy gondoltam ideje besz√°molni a kis magoncot illetŇĎ √∂rvendetes fejlem√©nyekrŇĎl.

ElŇĎrebocs√°tom: a kis mosogat√≥lak√≥ k√∂sz√∂ni sz√©pen j√≥l van, majd kicsattan az eg√©szs√©gtŇĎl. Ugyanis megfogadtam t√∂bbetek tan√°cs√°t, √©s a lehetŇĎ legnagyobb gonddal kiemeltem v√°lasztott, de t√ļl√©l√©ssel nemigen kecsegtetŇĎ lakhely√©bŇĎl. A kis csenev√©sz n√∂v√©nyk√©t ezut√°n nedves vattapamacsok k√∂z√© helyeztem, kiraktam az ablakba, √©s t√ľrelmesen ‚Äď b√°r n√©mi szkepszissel ‚Äď v√°rtam hogy megerŇĎs√∂dj√∂n. √ćgy n√©zett ki az azonos√≠tatlan n√∂v√©ny a transzplant√°ci√≥ elŇĎtt:

Miut√°n bŇĎ egy h√©t alatt tov√°bb nŇĎtt vagy k√©t centit, √©s egy √ļjabb p√°r lev√©lke is megjelent a cs√ļcs√°n, √ļgy d√∂nt√∂ttem, j√∂jj√∂n, aminek j√∂nnie kell: cser√©pbe, anyaf√∂ldbe vele! Kibontogattam a vattasz√°lak k√∂z√ľl megnyurgult gy√∂k√©rsz√°lait, √©s k√∂vetkezhetett az √ļjabb, ez√ļttal m√°r ‚Äď azt hiszem ‚Äď v√©gleges k√∂lt√∂z√©s.

Advertisement

Az az√≥ta eltelt hetekben d√ľb√∂r√∂g a pal√°nta, az al√°bbi, ma reggel k√©sz√≠tett k√©pek mutatj√°k, hol tart most a kis hathetes cuki:

Azoknak az olvas√≥inknak lehetett igazuk, akik paradicsomra tippeltek m√°r az elsŇĎ k√©pek l√°tt√°n is, a szŇĎr√∂s sz√°r, a levelek form√°ja mind arra utal, hogy n√©h√°ny h√≥nap m√ļlva k√©zmŇĪves bloody maryvel koccinthatok term√©szet any√°csk√°nk eg√©szs√©g√©re.