P√°r tucat korm√°nyellenes t√ľntetŇĎ jelent meg a rendezv√©nyen, ahol Orb√°n Viktor √©s Tarl√≥s Istv√°n is felsz√≥lal ma. EU-s z√°szl√≥t lobogtatnak √©s diktat√ļr√°t ki√°ltottak, az √ľnneplŇĎ t√∂meg pedig erre el√©g idegesen reag√°lt.

Gazda Albert a helysz√≠nen van, ŇĎ azt mondja, a Kossuth t√©ren t√°boroz√≥ emberek j√∂ttek t√ľntetni, ezt al√°t√°masztja Szab√≥ G√°bor Tuareg tegnapi facebook-bejegyz√©se is.

A dulakod√°sr√≥l a 444 m√°r vide√≥t is t√∂lt√∂tt fel, ŇĎk azt √≠rj√°k, az egyik transzparensen az √°ll, hogy "Orb√°n geci".

UPDATE: Albert azt √≠rja, az ellent√ľntetŇĎket eltolt√°k az Astoria fel√©, √©s m√°r csak messzirŇĎl hallatszik a s√≠pol√°s, dobol√°s √©s az "Orb√°n takarodj". A pulpitus k√∂zel√©ben b√©ke van, Tarl√≥s Istv√°n besz√©lt. Valaki olyat terjeszt a t√∂megben, hogy az ellent√ľntetŇĎk 500 doll√°rt kapnak naponta. Nekem az a tapasztalatom, hogy minden ellent√ľntet√©sn√©l szoktak ilyeneket terjeszteni.

Advertisement

UPDATE2: Orb√°n Viktor besz√©l, a k√∂zelben egy-k√©t ember sz√≥rv√°nyosan bekiab√°l, nekik azt mondj√°k, rossz helyre j√∂ttek. MesszirŇĎl m√©g mindig hallani a s√≠pol√°st.