This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Megvédte a "konspirált városi terrorizmust" a vetkőző exszóvivő

Illustration for article titled ​Megvédte a konspirált városi terrorizmust a vetkőző exszóvivő

A Cinkkel szemben! Egy posztban legyilkosoztam a terroszervezetet alapító Ulrike Meinhofot. Erre most Papp Réka Kinga, a 4k! nanopárt korábban 3000 aláírásért csöcsöt ígérő szóvivője – mostanában ellenzéki szónok – lendületes posztban magyarázza meg, miért példakép és jó fej Meinhof, aki nem is gyilkos egyáltalán.

Advertisement

Tényleg jó a cikk, mert egy rakás dolog kiderül belőle arról, hogyan lehet szerepmodell egy terrorista vezér olyan emberek szemében, akik a legkevésbé sem terroristák. A kedvenc mondataim belőle:

  • Szily László egy újságíró, akinek a stílusbravúrja abban áll, hogy végtelenül egyszerűen és offenzív módon fogalmaz meg dolgokat, amiket mindannyian szoktunk így gondolni, csak többnyire szégyellnénk így beszélni a nyilvánosságban.
  • Ők, a RAF első generációja teremtette meg a betelefonálós bombariadó intézményét. (Ez olyan szövegösszefüggésben hangzik el, mintha az ingyenes óvodai ellátás intézményét teremtették volna meg.)
  • Meinhof tökéletes illusztrációja annak, milyen veszélyeknek lehet kitéve egy jóakaratú ember, ha változtatni próbál a fennálló renden a felkínált eszközökkel: mozgalomszervezéssel, tiltakozással, újságírással.
  • Ahhoz, hogy a fenti a hibákat ne kövessük el többet, el kell tudnunk fogadni mindazt a teljesítményt, amit a minket megelőző protagonisták nyújtottak, és be kell látnunk őszintén, hol a határ a megátalkodott gyilkos és a konspirált városi terrorista között.
  • A RAF első generációja, különösen a személyek elleni erőszakot elutasító Meinhof jóformán nem is találkozott a később gyilkosságokat elkövető második és harmadik generációval.
  • Nem hiszem, hogy egy kemény hangú újságírót (akinek a keménységét még a különösen higanyos Szily László is megirigyelné) azonosítanunk kellene az olvasóival. Bátran azonosítsuk őt saját hibáival. De gyilkosnak nevezni nincs okunk. És végképp nincs okunk a munkásságát lenullázni. (Ez olyan, mintha soha többé nem olvasnánk Gogolt, diszkreditálva a szövegeit azzal, hogy élete végén vallási őrületbe esett, és vállalhatatlan marhaságokat írt össze.
Advertisement

Itt a cikk, olvasd el végig!

Share This Story

Get our newsletter