Kialakult A Dal című műsor harmincas mezőnye, innét kerül ki az eurovíziós indulónk, plusz jó eséllyel innét fognak jó pár számot felkapni a rádiók jövőre.

Advertisement

Az elődöntőbe jutó dalokat tízesével jelentették be, és ma, a harmadik eresztéssel vált a névsor véglegessé. A lista túlnyomó többsége a hazai mainstream popmezőnyből került ki, ahogy a Comment:com is írta, sok a tehetségkutatós, és sokan próbálkoznak a tavalyi mezőnyből is.

A tavalyinál kisebb súllyal képviselteti magát az ún. alternatív színtér, viszont becsúszott a harmincba a fiatal, tényleg nemzetközi összehasonlításban is trendi popzenét játszó Passed is, amelynek fent látható a klipje, és amely pont ma került fel a Cool Listára is. Kár, hogy ezt a fajta R&B-s hatású popzenét én már sosem fogom megszeretni, de ez mindegy is. (A teljes mezőnyt itt lehet megnézni.)

Advertisement

Ugyan elvileg A Dal arról szól, ki jut ki az Eurovízióra, valójában a lényeg már most eldőlt: az MTVA által kiválasztott elődöntős dalok nagyon komoly publicitáshoz jutnak, és nagy lépést tettek annak érdekében, hogy sláger legyen belőlük, így a műsoramolyan táncdalfesztiválként is funkcionál.

Például most meg is néztem, hogy a tavalyi mezőnyből a győztes Kállay Saunders-dalon kívül is volt legalább öt olyan (Honeybeast: A legnagyobb hős, New Level Empire: The Last One, Bogi: We All, Pál Dénes: Brave New World, Király Viktor: Running Out Of Time), amit utána hónapokig hallottam a rádióban, úgy, hogy elvileg nem is hallgatok rádiót.

Advertisement

Maga a műsor január 24-től megy majd az M1-en, a zsűriben Rúzsa Magdi, Rákay Philip, Csiszár Jenő és Pierrot vesznek részt, no meg a közönség.

Arról, hogy mi lehet 2015 nagy nemzetközi slágere, itt írtam.

Share This Story

Get our newsletter