This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Megvan! Feljutottunk! Őrület!

Illustration for article titled Megvan! Feljutottunk! Őrület!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Advertisement

Magyarország–Lengyelország 2-1!

A magyar jégkorong-válogatott a második helyen végzett a D1A-s világbajnokságon, és ezzel feljutott az A csoportba. Négyet nyertünk, egyet vesztettünk, ez éppen elég volt.

Advertisement

Ez a ma esti tipikus ki-ki meccs volt. Behúztuk, ugyanúgy, mint a japánok, az olaszok és az ukránok ellenieket korábban. Kőkemény melóval. Iszonyatosan kemény melóval.

Erővel, tudással, ügyességgel. Azzal, hogy a miénk volt a jobb csapat.

Két harmadnyi 0-0 után megszereztük a vezetést, aztán a lengyelek három perccel a vége előtt egyenlítettek, úgy, hogy lehozták a kapust. Pedig lehetett volna 2-0 ide többször, de nem lett.

Advertisement

De a rendes játékidős 1-1 is elég lett volna, mert volt három pont előnyünk, így az ellenfél még egyszer megpróbálta kapus nélkül, hat az öt ellen. Akkor Szirányi Bence begurította.

Négy másodperccel a vége előtt.

2-1!

A csoport. Hét év után. Szapporo után. Egy új, egy másik generációval.

Jövőre Moszkvába és Szentpétervárra megyünk. A nagyok közé. Mindegy, ott mire leszünk elegek. Nem számít. A lényeg, hogy most mire voltunk elegek. Én megmondtam?

Advertisement

Ez se számít. De köszönöm ezt a hetet mindenkinek.

Fotó: Mudra László/MJSZ

Share This Story

Get our newsletter