Illustration for article titled ​Megvan a legszebb nevű magyar igazgatóhelyettes

Széplábi András abban az iskolában dolgozik, ahol ezentúl azokat a vájárokat fogják képezni, akikról Hoppál államtitkár a következőt nyilatkozta: "a leendő vájárok azzal, hogy szenet termelnek majd, a magyar állam függetlenségét is védik."

Advertisement

A széncsatáról álmodó Hoppál Péter EMMI-államtitkár úgy beindult, mint valami nagyot álmodó szovjet hivatalnok és honvédő vájárokról szónokolt a komlói Kökönyösi Oktatási Központ szakiskolájának hétfői tanévnyitóján.

Az MTI annyira korhű hangon számol be az eseményról, hogy át is adnám a szót a TASZSZ-os kollégáknak.

A politikus közölte, riasztó híreket hallani arról, hogy a nagy kelet-európai átalakulások során elzárhatják a gázcsapokat, és számos ország energia nélkül maradhat. Hangsúlyozta, Magyarország nem engedheti meg magának, hogy ezzel zsarolják, s bár erősen függ a külső erőforrásoktól, a szénvagyonát több milliárd tonnára becsülik.

Hoppál Péter kijelentette: "szeretnénk a magunk kezébe venni a sorsunkat, ehhez meg kell nézni, milyen saját energiaforrásokat vehetünk igénybe a jövőben, és újra szükségünk lesz olyan szakemberekre is, akik azokat felszínre hozzák".

Szavai szerint a vájárok munkába állásával részben rajtuk is múlik majd a "jövőnk szabad alakításának lehetősége". A vájár a bátrak foglalkozása, veszélyekkel járhat, ezért jó erőnlétet, óvatosságot követel, valamint csapatmunkát, jó szaktudást és sokoldalúságot igényel - tette hozzá.

Advertisement

Széplábi ezek után arról nyilatkozott, hogy Komlón 12 tanulót vesznek fel a hároméves vájárképzésre.

(illusztráció: Viewthevibe)

Share This Story

Get our newsletter