Megváltozott a kommentelés a Kinján

Nézzétek meg, máról elég jelentősen átalakultak a válasz-threadek a posztok alatt a Kinján. A rendszer lényege - hogy az olvasók a releváns, érdekes és pörgős threadeket és hozzászólásokat lássák előbb - változatlan maradt, a prezentálása azonban gyökeresen megváltozott.

Az eddigi rendszerben az olvasó egyszerre mozgott vízszintesen és függőlegesen. Az első képernyőnézetben a két legérdekesebb thread volt látható, a továbbiakhoz vízszintesen kellett szkrollozni az e célt szolgáló nyilak megkattintásával. Egy adott thread függőlegesen volt olvasható, de a bejegyzések nem szigorúan időrendi sorrendben következtek egymás alatt, hanem előbb jöttek a megcsillagozott, ajánlott kommentek, utánuk a nem csillagosak. Na, ennek mostantól vége.

Advertisement

Az új rendszerben a kéthasábos szerkezetet megtartva egymás alatt következnek a threadek, szürke fejléc alatt, felül a legrelevánsabbak, lefelé az egyre kevésbé izgalmasak. Az egész sokkal kompaktabb lett, az olvasó egyetlen szkrollozással, plusz kattintgatás nélkül végigfuthatja, milyen viták alakultak ki egy témában. A threadek szürke fejlécében olvasható információ arraól, hogy a poszt szerzője is beszállt-e, illetve hogy hány résztvevő van. Fontos, hogy az alapnézetben nem látható minden egyes hozzászólás, hanem maximum 3 ajánlott válasz. A teljes thread akkor bontakozik ki, ha rákattintasz a fejléc jobb felső sarkában látható apró nyilacskákra. Fontos változás, hogy egy threaden belül most már időrendben láthatók a hozzászólások, fentről lefelé az egyre frissebbek.

Az újítás lényege, hogy a felhasználók sokkal kevesebb kattintással megtalálhassák az őket érdeklő beszélgetéseket. A korábbi szerkezet arra a gondolatra épült, hogy csak a legjobb beszélgetéseket mutassuk meg, a reszlihez már lapozgatni kelljen. A mostani arra, hogy bár a rangsorolás változatlanul megmaradt, könnyebb és gyorsabb legyen megtalálni egy olyan hozzászólást ami mondjuk még nem alakult threaddé, de megérdemelné. Arra számítunk, hogy az új kommentdizájn előnyei annál jobban kidomborodnak, minél több a hozzászólás.

Advertisement

Ha van véleményed a változásról, legyen az negatív, pozitív vagy egyfelől-másfelől, ne kímélj, és írd meg a poszt alá!

Share This Story

Get our newsletter