Abból ítélve, hogy cikksorozatot ír a kalandjairól, valószínűnek mondható, hogy nagyjából igen.

Az imént jelent meg a Mandineren Balogh Ákos Gergely Illegális migráció: letartóztatták a Mandiner főszerkesztőjét című írása, melyből kiderül, hogy az ukrán–magyar határon nem célszerű átúszni a Tiszán és közelről megtekinteni a kék-sárga határkövet. Ilyen esetekben előfordulhat, hogy az embert megbilicselik, és egy szál fürdőnadrágban fogdába vágják.

A történetről szóló beszámoló sajnos egyelőre megszakad a felénél, akkor, amikor még csak esélyként villan fel a munkácsi fogdában – más illegális határátlépők társaságában – eltöltendő hétvége, ezt eléggé sajnálom, jobb lett volna, ha egyből eljutunk a kulminációig és a katarzisig.

Mondjuk ha a Mandiner-főszerkesztő behatóan ismerte volna az odaáti reflexeket – ezek nem múlnak el, sőt öröklődnek szerintem –, akkor bizonyára háromszor is meggondolja azt az úszást. De hát ilyen szerkezet az ember, saját kárán tanul, nem másén!

Advertisement

De jöjjön akkor a második rész mielőbb, hiszen posztszovjet fogdát még én sem láttam belülről, sőt szovjetből is csak katonait, és az is nagyon régen volt már.