Ha ti rájöttetek magatoktól, akkor sokkal frissebb eszűek vagytok, mint én, mert nekem nem sikerült. De Sáling Gergő elárulta kapásból: a Direkt36-ban a 36 Magyarország hívószáma!

Megtudtam továbbá azt is, hogy az ötemberesre tervezett oknyomozó-tényfeltáró műhely negyedik embere is megvan – Sáling, Pethő András és Weyer Balázs mellett –, ő Vorák Anita, és jó sok évig dolgozott az Origónál szintén, egyebek közt a Hírek rovat vezetőjeként is.

A Direkt36 néhány héten belül elindítja adománygyűjtő kampányát, a tényleges lapstart pedig február közepére várható. Téma már van betárazva, úgyhogy lehet várni a kilövést.

Advertisement

Sáling és Pethő partnereket keresnek, akik közreműködésével minél több olvasóhoz eljutnak majd a cikkeik, de a saját oldalukon egyben is elérhetők lesznek az összes anyagok. Úgy számolnak egyébként, hogy ez a nyomozós meló nem teszi lehetővé a látványos pörgést és az állandó jelenlétet, vagyis évente 25-30 publikációt terveznek.

A két exorigós újságíró ma reggel beszélgetett egyet az ATV-ben is, hogy mit mondtak, azt itt tudjátok megnézni és meghallgatni. Az előjáték egyébként mindenképpen ígéretes, fb-oldalukat már eddig közel nyolcezren lájkolták, mi lesz itt, ha tényleg meglódul a szekér?!