Omlett, kifli, j√≥reggeltkeksz? Tudok jobbat: piszt√°ciafagylalttal megt√∂m√∂tt bri√≥s. √Čs m√©g Szic√≠li√°ig sem kell menni √©rte, csak a FŇĎv√°m t√©rig.

A rövid verzió

SZARKA UTCA 6., A FŇźV√ĀM T√ČR M√ĖG√ĖTT, AZT KELL MONDANI, HOGY BRIOCHE CON PISTACCHIO, 600 FORINT, NE OLVASD TOV√ĀBB, MOST AZONNAL INDULJ!

A hossz√ļ verzi√≥

Ny√≠lt a ny√°ron a Szarka utc√°ban egy √ļj fagyiz√≥, amit szic√≠liaiak csin√°lnak. Nagyon szic√≠liaiak. A szŇĎke m√©sz√°rosnak tŇĪnŇĎ f√©rfi p√©ld√°ul, aki a fagyit kanalazza, egy b√ľd√∂s sz√≥t nem besz√©l m√°s nyelven. A fagylaltpult m√∂g√∂tt a konyha nyitott, t√∂bbsz√∂r l√°ttam, hogy a f√©rfi bri√≥sokat s√ľt, gondoltam, az√©rt vannak, hogy ha valaki reggel j√°r arra, √©s nincs kedve fagyizni ‚Äď hallottam m√°r ilyen emberekrŇĎl ‚Äď, vehessen mag√°nak friss p√©ks√ľtem√©nyt.

Advertisement

Aztán pár napja olvastam a Roads & Kingdomson egy cikket Szicília körbezabálásáról, ahol azt írták, hogy oké, oké, tényleg mindenki éjjel-nappal fagyizik, de hogy a tuti, a kimaxolás, a bajnokok reggelije, az két gombóc pisztáciafagylalt briósban.

  • k√©t
  • gom
  • b√≥c
  • piszt√°cia
  • fagy
  • lalt
  • bri√≥sban
  • !!!4!

Egy fagylaltos szendvics! Egy fagylaltburger! Mintha a vil√°g √©lelmez√©s√©√©rt az unokah√ļgom felelne! Meg √©n! Meg a csajom! Meg √©n √©s az unokah√ļgom √©s a csajom, amikor elmegy√ľnk fagyizni!

Advertisement

Elkerekedett szemmel sz√°moltam be a csajomnak olvasm√°ny√©lm√©nyemrŇĎl, √©s a Szarka utcai fagyiz√≥ titk√°nak szimult√°n megfejt√©s√©rŇĎl. A csajomr√≥l azt kell tudni, hogy sok √©vig Olaszorsz√°gban √©lt, √©s Szic√≠li√°n is t√∂bbsz√∂r megfordult. Unottan k√©rdezett vissza, hogy nem tudtad? H√ĀT BASZKI, NEM TUDTAM, TUDNOM KELLETT VOLNA? Ja, mondta, azt hittem, mindenki tudja.

√ögyhogy √°trohantunk a Szarka utc√°ba, a csajom csak annyit mondott, hogy brioche con pistachio, √©s t√©nyleg kaptunk egy nevets√©ges mennyis√©gŇĪ fagylalttal megt√∂m√∂tt, kett√©fŇĪr√©szelt bri√≥st. Mintha a vil√°gr√≥l lem√°llott volna a felnŇĎtts√©g m√°za, √©s egym√°sra kacsintottunk volna, √©n, a csajom √©s a szic√≠liain k√≠v√ľl m√°s nyelven nem besz√©lŇĎ, szŇĎke m√©sz√°rosnak tŇĪnŇĎ f√©rfi, hogy h√°t persze, hogy piszt√°ciafagylalttal megt√∂m√∂tt bri√≥son fogunk √©lni az utols√≥ hatsz√°z forintunkig.

Advertisement

S√ľrgŇĎsen el kell jutnom Szic√≠li√°ba.