Illustration for article titled Megtaláltam Budapest legtökéletesebb reggelijét!

Omlett, kifli, jóreggeltkeksz? Tudok jobbat: pisztáciafagylalttal megtömött briós. És még Szicíliáig sem kell menni érte, csak a Fővám térig.

Advertisement

A rövid verzió

Advertisement

SZARKA UTCA 6., A FŐVÁM TÉR MÖGÖTT, AZT KELL MONDANI, HOGY BRIOCHE CON PISTACCHIO, 600 FORINT, NE OLVASD TOVÁBB, MOST AZONNAL INDULJ!

A hosszú verzió

Nyílt a nyáron a Szarka utcában egy új fagyizó, amit szicíliaiak csinálnak. Nagyon szicíliaiak. A szőke mészárosnak tűnő férfi például, aki a fagyit kanalazza, egy büdös szót nem beszél más nyelven. A fagylaltpult mögött a konyha nyitott, többször láttam, hogy a férfi briósokat süt, gondoltam, azért vannak, hogy ha valaki reggel jár arra, és nincs kedve fagyizni – hallottam már ilyen emberekről –, vehessen magának friss péksüteményt.

Advertisement

Aztán pár napja olvastam a Roads & Kingdomson egy cikket Szicília körbezabálásáról, ahol azt írták, hogy oké, oké, tényleg mindenki éjjel-nappal fagyizik, de hogy a tuti, a kimaxolás, a bajnokok reggelije, az két gombóc pisztáciafagylalt briósban.

  • két
  • gom
  • bóc
  • pisztácia
  • fagy
  • lalt
  • briósban
  • !!!4!

Egy fagylaltos szendvics! Egy fagylaltburger! Mintha a világ élelmezéséért az unokahúgom felelne! Meg én! Meg a csajom! Meg én és az unokahúgom és a csajom, amikor elmegyünk fagyizni!

Advertisement

Elkerekedett szemmel számoltam be a csajomnak olvasmányélményemről, és a Szarka utcai fagyizó titkának szimultán megfejtéséről. A csajomról azt kell tudni, hogy sok évig Olaszországban élt, és Szicílián is többször megfordult. Unottan kérdezett vissza, hogy nem tudtad? HÁT BASZKI, NEM TUDTAM, TUDNOM KELLETT VOLNA? Ja, mondta, azt hittem, mindenki tudja.

Illustration for article titled Megtaláltam Budapest legtökéletesebb reggelijét!
Advertisement

Úgyhogy átrohantunk a Szarka utcába, a csajom csak annyit mondott, hogy brioche con pistachio, és tényleg kaptunk egy nevetséges mennyiségű fagylalttal megtömött, kettéfűrészelt brióst. Mintha a világról lemállott volna a felnőttség máza, és egymásra kacsintottunk volna, én, a csajom és a szicíliain kívül más nyelven nem beszélő, szőke mészárosnak tűnő férfi, hogy hát persze, hogy pisztáciafagylalttal megtömött brióson fogunk élni az utolsó hatszáz forintunkig.

Sürgősen el kell jutnom Szicíliába.

Share This Story

Get our newsletter