Megtaláltam a világ legjobb csipszét

Illustration for article titled Megtaláltam a világ legjobb csipszét

Túlzás? Dehogy túlzás. Csak éppen idáig hülye volt az emberiség, mert krumpliból és kukoricából csináltuk a csipszet – disznóbőr helyett. Bónusz: úgy ropog, mint semmi más. A bónusz bónusza: cukros.

Advertisement
Illustration for article titled Megtaláltam a világ legjobb csipszét

A disznóbőrcsipsz-expedícióhoz a Gawker Media konyháját kellett meglátogatnom, ahová Balázs Zoltán kollégám érkezett meg épp thaiföldi nyaralásából. Szépen le van barnulva. A cuccot a thai Lim’s készíti, Pop Pork névre hallgat, cukrozott disznóbőrcsipsz. Vége is volt az expedíciónak.

Advertisement

Talán szükségtelen lenne kifejteni a cukor és a zsír csodálatos kombinációját – egy szó: csokoládé – de az eksztatikus roppanásélmény már megér egy Coubot:

Advertisement

Meglepő módon kollégáim zöme gyanúsan méregette a kulinária e Kancsendzöngáját, ahelyett, hogy elrohant volna az egész tállal, úgyhogy még mindig van. Ha szeretnél te is enni ilyet, akkor három lehetőség van:

  1. Elmész Thaiföldre
  2. Rendelsz az Amazonról (20 dollár egy zacskóval)
  3. Villámgyorsan felveteted magad a Gawkerbe, és reménykedsz, hogy még marad
  4. Nem fog
Advertisement

Update

Ez egy csomó országban van. Mit csináltam én idáig? Nem is az emberiség hülye, csak egyes emberek. Mondjuk nem mindenhol cukros, és az fontos eleme az élménynek.

Share This Story

Get our newsletter