Túlzás? Dehogy túlzás. Csak éppen idáig hülye volt az emberiség, mert krumpliból és kukoricából csináltuk a csipszet – disznóbőr helyett. Bónusz: úgy ropog, mint semmi más. A bónusz bónusza: cukros.

Advertisement

A disznóbőrcsipsz-expedícióhoz a Gawker Media konyháját kellett meglátogatnom, ahová Balázs Zoltán kollégám érkezett meg épp thaiföldi nyaralásából. Szépen le van barnulva. A cuccot a thai Lim’s készíti, Pop Pork névre hallgat, cukrozott disznóbőrcsipsz. Vége is volt az expedíciónak.

Talán szükségtelen lenne kifejteni a cukor és a zsír csodálatos kombinációját – egy szó: csokoládé – de az eksztatikus roppanásélmény már megér egy Coubot:

Meglepő módon kollégáim zöme gyanúsan méregette a kulinária e Kancsendzöngáját, ahelyett, hogy elrohant volna az egész tállal, úgyhogy még mindig van. Ha szeretnél te is enni ilyet, akkor három lehetőség van:

  1. Elmész Thaiföldre
  2. Rendelsz az Amazonról (20 dollár egy zacskóval)
  3. Villámgyorsan felveteted magad a Gawkerbe, és reménykedsz, hogy még marad
  4. Nem fog

Advertisement

Update

Ez egy csomó országban van. Mit csináltam én idáig? Nem is az emberiség hülye, csak egyes emberek. Mondjuk nem mindenhol cukros, és az fontos eleme az élménynek.