​Megszüntette a Facebook a profilját, mert túl hülye neve volt

Illustration for article titled ​Megszüntette a Facebook a profilját, mert túl hülye neve volt

Gyakran az észak-amerikai indiánok szívják meg: a Facebook szerint Shane Creepingbear neve túl furcsa, már nem először számolják fel emiatt szegény Kúszómedve profilját.

Advertisement

Az ohiói Yellow Springs-ben élő Shane Creepingbear őslakos indián, az Antioch College nevű iskolában pedig éppen a kisebbségi diákok tanulmányi ügyeivel foglalkozó igazgatóhelyettes. És pechjére, sok indiánhoz hasonlóan, beszélő neve van.

A profilja letörléséből talán csak azért lett nagyobb sztori, mert a Facebook ezt pont október 12-én, Columbus amerikai földre lépésének emléknapján tette meg, így az akciót úgy is lehetett értelmezni, hogy valaki a Facebooknál rasszista indítékból direkt szórakozik az őslakos felhasználókkal.

Advertisement

Ez nem valószínű, de az biztos, hogy nem járnak el gondosan az ilyen ügyekben. Ceepingbear felesége, Jacqui azt nyilatkozta, hogy miután már többször lekapcsolták őket, legutóbb elküldték a Facebooknak a férje jogosítványának a másolatát, és azt hitték, ezzel vége a szerencsétlenkedésnek. De mégsem lett vége.

Óriási mázli, hogy nálunk nem ekkora divat az álnéven facebookozók feljelentgetése.

Advertisement

(via countecurrentnews)

Share This Story

Get our newsletter