This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Megszűnhet a vízumkényszer Oroszország és Észak-Korea között

Illustration for article titled Megszűnhet a vízumkényszer Oroszország és Észak-Korea között

Hogy miért ezt a fotót raktam be a hírhez illusztrációként, magam sem tudom. Szijjártó Péter magyar külügyminiszter és Csung San kínai kereskedelmi miniszterhelyettes látható rajta.

Advertisement

Ők ma találkoztak Pekingben.

Ami pedig az oroszokat és az észak-koreaiakat illeti, a vízumkényszer eltörlésének kérdését Alekszandr Galuska (igen, így hívják), az orosz Távol-Kelet fejlesztéséért felelős miniszter (igen, van ilyen miniszter az orosz kormányban) vetette fel. De mondta azt is, hogy ez nem megy egyik pillanatról a másikra. Ide tartozó infó továbbá: Galuskáék néhány héttel ezelőtt határoztak arról, hogy megnyitják a távol-keleti határokat a kínai vendégmunkások előtt. Talán tudjátok: az orosz Távol-Kelet hatalmas, és nagyon kevesen lakják, miközben a vele határos kínai területek is hatalmasak, és azokat rengetegen lakják.

Advertisement

Észak-Koreába egyébként pillanatnyilag mindössze két állam polgárai utazhatnak vízum nélkül: a szingapúriak és a malajziaiak.

Fotó: Trebitsch Péter/MTI

Share This Story

Get our newsletter