Bor√≥kai G√°bor volt korm√°nysz√≥vivŇĎ a Heti V√°laszban el√©rte mindennek a legalj√°t. Mik√∂zben azon ujjong, hogy megvert√©k az ŇĎt ideges√≠tŇĎ Guly√°s M√°rtont, Orb√°n Viktor csendŇĎre arr√≥l √©rtekezik, hogyan kell megverni a neveletlen gyereket. Te p√°rtjelv√©nyes J√©zus Krisztus, ez azt√°n igaz√°n ijesztŇĎ √©s gusztustalan!

Mindenkinek sz√≠ve joga r√ľhellni Guly√°s M√°rtont. Mindenkinek sz√≠ve joga azt k√≠v√°nni, b√°rcsak j√≥l pof√°n v√°gn√° v√©gre valaki ezt az ideges√≠tŇĎ fick√≥t.

Ezt egész nyugodtan meg is lehet írni, hiszen bármit meg lehet írni.

Azt is megteheti az ember, hogy nemcsak elm√©letben tapsol Guly√°s megver√©s√©nek, hanem akkor √ľnnepli a dolgot nagy cikkben, amikor az a maga fizikai val√≥j√°ban meg is t√∂rt√©nt. De ha mindezt a saj√°t, a disztingv√°lt jobbos √©rtelmis√©ghez sz√≥l√≥ lapj√°ban teszi az ember, az√©rt sz√°m√≠tson r√°, hogy valaki el is olvassa. √Čs megd√∂bben, mint √©n.

√Āltal√°ban nem v√°rok sokat a sajt√≥t√≥l, a mostan√°ban √©ppen homof√≥bi√°ban utaz√≥ Heti V√°laszt√≥l meg m√©g kevesebbet. De Bor√≥kai G√°bor elsŇĎ betŇĪj√©tŇĎl az utols√≥ig undor√≠t√≥ vez√©rcikk√©t olvasva konkr√©tan borzongtam.

Advertisement

A cikk arr√≥l sz√≥l, hogy Guly√°s mennyire meg√©rdemelte a DK-s pofonokat. Hogy mi√©rt? H√°t mert ideges√≠ti Bor√≥kait, ezt a nemzeti-kereszt√©ny mintapolg√°rt, azzal hogy √°lland√≥an kekeckedik √©s besz√≥l. √Čs az ilyen teny√©rbem√°sz√≥, tiszteletlen alakokat meg kell verni. Mint a gyerekeket, √©s a t√ļl nagy eg√≥val rendelkezŇĎ felnŇĎtteket √°ltal√°ban. Igen, j√≥l √©rted. Egy magyar √©rtelmis√©gi hetilap fŇĎszerkesztŇĎje azt √ľnnepli, hogy egy embert t√∂bbet, egy√ľttes erŇĎvel megvertek, ami√©rt egy traszparens felmutat√°s√°val kinyilv√°n√≠totta a politikai v√©lem√©ny√©t. √Čs a cikk k√©tharmad√°ban azt magyar√°zza, hogy milyen v√©gtelen√ľl ideges√≠tŇĎk a Guly√°s-f√©le, a tekint√©lyt nem tisztelŇĎ, lesz√≥l√≥s-besz√≥l√≥s figur√°k.

Advertisement

Szerintem eddig nem sokan tettek olyan tiszta, vil√°gos, szik√°ran megfogalmazott k√∂cs√∂gs√©gi alapvet√©st a magyar sajt√≥ban, mint a k√©jes √°lmaiban gyerekeket fegyelmezŇĎ Bor√≥kai a k√∂vetkezŇĎ bekezd√©sben:

Most ennyi t√∂rt√©nt csup√°n. Guly√°ssal √ļgy b√°ntak, mint egy neveletlen gyerekkel vagy egy elszabadult eg√≥val szok√°s. Hogy tudja, hol a helye.

√Čn term√©szetesen m√©g Bor√≥kai G√°bor gyerek√©nek sem k√≠v√°nom, hogy a papa t√©nyleg azt tegye, amirŇĎl itt √©rtekezik szeg√©ny. SŇĎt, neki a legkev√©sb√©. Piarista di√°kk√©nt volt alkalmam megfigyelni a Bor√≥kai-f√©le gyŇĪl√∂lk√∂dŇĎ, bigott, √°lmaikban kegyetlen√ľl erŇĎszakos polg√°rokat, a gyerekver√©srŇĎl k√©jjel elŇĎadŇĎ szerencs√©tleneket. Az ilyen sz√°jkarat√©sok szerencs√©re √°ltal√°ban csak hangemberek. De borzalmasan elszomor√≠t√≥ azt l√°tni, hogy a magyar t√°rsadalom nem kis szelete ilyen: az ellenv√©lem√©nyt, a piszk√°l√≥d√°st, a nagy emberekkel val√≥ szemtelenked√©st, az "elszabadult eg√≥t" √°lmaikban ver√©ssel kezelŇĎ p√∂csfej. De hogy vezetŇĎ, mainstream szerkesztŇĎk is ilyenek legyenek, sŇĎt azt b√ľszk√©n meg is √≠rj√°k, az m√°r igaz√°n megh√∂kkentŇĎ.

Advertisement

Borókai azt írja az örjöngése végén, amiben már azt kapargatta, hogy talán Gulyás Márton miatt nincsen isten:

Hát hála istennek, azért van.

Egynek az√©rt nagyon √∂r√ľl√∂k. Irt√≥ j√≥ elk√©pzelni, hogy ez a szeg√©ny csendŇĎr-szerkesztŇĎ milyen ideges lehet azt l√°tva, hogy minden munk√°lkod√°sa ellen√©re m√©g mindig t√∂bb milli√≥ elszabadult eg√≥ √©l Magyarorsz√°gon, akiket, ha megszakad sem tud egyenk√©nt v√©gigpofozni, mint egy rak√°s neveletlen gyereket.