This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Megszólalt Rikárdó apja, és bocsánatkérést vár Novák Elődtől

Illustration for article titled Megszólalt Rikárdó apja, és bocsánatkérést vár Novák Elődtől

2015 első újszülöttjének szülei képtelenek feldolgozni, hogy fiukat minden ok nélkül bántják.

Advertisement

Rácz Péter Rikárdó 2015. január 1-jén, 0 óra 1 perckor született Makón, és ezzel ő lett az év első babája. Az erről szóló hírt a jobbikos Novák Előd az alábbi módon kommentálta:

A 2015-ben elsőként – 23 éves anya harmadik gyermekeként! – megszületett Rikárdó mellett azért persze szaporodik a magyar is néhol, pl. a mi családunkban is többen vagyunk, mint négy éve . Bőséges gyermekáldást kívánok minden honfitársamnak az új évre!

Advertisement

UPDATE: Két posztja is volt Nováknak aznap a témában, itt a második:

23 évesen szülte harmadik gyermekét - miközben már lassan 30 év lesz az átlagéletkor, amikor egy átlagos magyar állampolgárságú nő megszüli első gyermekét (ráadásul ha a cigány szaporulatot kivesszük az összesítő statisztikából, még rosszabb a mutató). A magyarság nemcsak vészesen fogy, de lassan kisebbség leszünk saját hazánkban. Vajon mikor fogják megváltoztatni Magyarország nevét, ha ez így folytatódik? Vagy mikor kezeljük végre helyén hazánk legnagyobb problémáját?

Advertisement

Rikárdó világrajötte aztán hatalmas kommentcsatákat váltott ki, bennük a szokásos cigányozással, sőt, voltak, akik azzal is megvádolták a családot, hogy direkt megbundázták a szülés időpontját. Ugyanakkor Gyurcsány Ferenc felvette a Rikárdó nevet.

Advertisement

Most az apa egy remek levelet juttatott el a szerkesztőségünkhöz, melyben egyrészt leírja, hogy a sztereotípiákkal ellentétben nem segélyből élnek (neki szakmája is van), másrészt bizonyítani tudják, hogy nem időzítették a szülést, harmadrészt mindenkinek megköszönik, akik kiálltak mellettük, miközben őket rendkívül megviselték "nemcsak Novák Előd, hanem mások gyűlölködő megjegyzései" is.

Végül Rácz Péter felszólítja Novákot, hogy a nyilvánosság előtt kérjen bocsánatot a fiuktól. A teljes levél:

Amióta megjelentek az interneten a gyermekünket támadó írások, köztük egy parlamenti párt alelnökének, a jobbikos Novák Elődnek a bejegyzése, sem én, sem a feleségem nem tudunk aludni. Képtelenek vagyunk feldolgozni, hogy pici babánkat minden ok nélkül bántják.

Novák Előd nem ismer minket! Mi nem segélyen élünk, nem voltunk soha büntetve, van szakmám, nehézgépkezelő vagyok, csak azért nem tudok a szakmámban elhelyezkedni, mert még le kell tennem a KRESZ-vizsgát, amire most gyűjtjük a pénzt. Jelenleg az önkormányzatnál közmunkásként dolgozom, adót fizetek, a köz javát szolgálom, munkámmal eddig mindenki elégedett volt. Ezért is történhetett, hogy környezetemben, aki csak ismer, kiáll mellettünk.

Rettenetes volt olvasni nemcsak Novák Előd, hanem mások gyűlölködő megjegyzéseit is az interneten, amelyre nem szolgáltunk rá!

Orvosi papírokkal tudjuk azt is igazolni, hogy nem időzítettük a szülést, a császármetszést és annak idejét a szülész szakorvos szakmai megfontolás alapján döntötte el.

Mélységesen elszomorít, hogy gyermekemnek és családomnak pusztán, mert január elsején elsőként jött a világra 2015-ben, ilyen gyűlöletet kell elszenvednie.

Ugyanakkor az nagyon jó érzés, hogy sokan kiállnak mellettünk, és Makón, is országosan is érezzük az emberek szeretetét, ami felénk irányul. Velünk vannak nemcsak a barátok és ismerősök, hanem az orvosok, az önkormányzat dolgozói, sőt a polgármester-asszony is, amit ez úton is köszönünk mindannyiuknak!

Akik viszont nem így állnak hozzánk, azokat arra kérjük, kisfiunk, családunk, de az egész magyarországi cigányság érdekében is, hogy fejezzék be a gyűlölködést! Ilyet mi még nem tapasztaltunk, és egy világ dőlt össze bennünk, hogy egy újszülöttel ilyen történhet Magyarországon. Novák Elődöt pedig felszólítjuk, hogy a nyilvánosság előtt kérjen bocsánatot a kisfiunktól!

a család nevében:

Rácz Péter,
Rácz Péter Rikárdó édesapja

Fotó: MTI

Share This Story

Get our newsletter