This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Megszólalt a NAV!

Illustration for article titled Megszólalt a NAV!

Az adóhatóság vezetői közleményben utasítják vissza a korrupciós vádakat, arról azonban nem beszélnek, hogy kitiltották-e őket Amerikából, vagy sem.

Advertisement

Majdnem két héttel a kitiltási botrány kirobbanása után végre megszólalnak a NAV vezetői. A közleményükben azt írják: "elfogadhatatlan, hogy egyesek tényként kezelnek minden alapot nélkülöző kijelentéseket vagy sugalmazásokat, és ezt arra használják fel, hogy ellehetetlenítsék hivatalt és rombolják az adómorált."

A NAV a bűnüldözés és a korrupció elleni harc egyik legfontosabb intézménye - olvasható közleményben, amely leszögezi: nem felel meg a valóságnak, hogy ne lennének büntetőjogi következményei a költségvetést súlyosan megkárosító bűnszervezetek áfacsalásainak.

Advertisement

A közlemény szerint "a NAV látókörébe került áfacsalással kapcsolatban eredményes ellenőrzések, büntető eljárások indultak az elmúlt években, és ilyen jellegű felderítések jelenleg is folyamatban vannak, az eredmények pedig uniós összehasonlításban is megállják a helyüket."

A NAV, ahogy eddig, úgy a jövőben is nyilvánosságra hozza az államnak és a tisztességes adófizetőknek kárt okozó szervezetek leleplezéséről szóló híreket, és bízik abban, hogy a hiteles tájékoztatás érdekében a sajtó munkatársai az alaptalan vádak mellett a feketegazdaság elleni fellépés eredményeiről is beszámolnak - olvasható a közleményben.

Advertisement

(via MTI)

Share This Story

Get our newsletter