És kiderült, amitől tartottunk: valójában sajnos nem is Hofi Gézáról rappelnek. De ettől még a cím az övé!

A Los Angeles-i Aesthetics Crew nem sok interjút adott eddig (én legalábbis nem nagyon találtam ilyet), úgyhogy alaposan meglepődhettek, amikor egy magyar újságíró kereste őket, de hát Hofi Géza című számot nem minden nap írnak Amerikában, úgyhogy ez talán érthető.

Igazi meglepetés egyébként nem derült ki, tényleg az történt, ami a legvalószínűbbnek tűnt: egyszerűen csak belefutottak véletlenül egy Hofi-lemezbe, és megtetszett nekik, a dal pedig a felhasznált hangmintáról kapta a címét. Íme, ezt mondta az Aesthetics Crew két tagja, Aidge és Indy One:

Nagyon vicces, hogy megtaláltátok ezt a dalt, nem gondoltuk volna, hogy lesz valaha bárki is, aki megértheti, miről vagy kiről kapta a címét.

Egyikünknek sincsenek magyar ősei, egyszerűen csak a világ minden részéről gyűjtünk lemezeket. Hofi Gézára úgy találtunk rá, hogy Indy One kelet-európai jazz- és pszichedelikus rocklemezeket keresett, és a Hofi-lemez is ott volt egy gyűjteményben, amit megszerzett. Meghallgattuk, és nem sokkal később már fel is vettük a számot.

A dalszövegnek nincs specifikus témája, inkább csak kísérleteztünk a szövegírással. A verzében minden szó ábécésorrendben követi egymást, például úgy indul, hogy

Abstract

Breaks

Created

Devastated

Everybody

Faded

Giving

Her

stb.

Hát ennyi. Reméljük, a Próbálj meg lazítani vagy a Macskaduett is hozzájuk kerül egyszer, és akkor még egy igazi slágert is összehoznak!